Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зупинилися чи просуваємося: у ЗСУ розповіли, що відбувається навколо Бахмута
commentss НОВИНИ Всі новини

Зупинилися чи просуваємося: у ЗСУ розповіли, що відбувається навколо Бахмута

Говорячи про ситуацію на Бахмутському напрямку, Сергій Череватий заявив, що ЗСУ "повільно, але вірно" набирають обертів.

31 липня 2023, 12:02
Поділіться публікацією:

ЗСУ "повільно, але правильно" просуваються навколо Бахмута Донецької області. Українські захисники набирають обертів щодня. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "CNN" зробив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Зупинилися чи просуваємося: у ЗСУ розповіли, що відбувається навколо Бахмута

Бахмут. Фото: з відкритих джерел

Як розповів Сергій Череватий, у районі Бахмута українським військовим загалом вдавалося просуватися на сотні метрів на день та захоплювати кілометри території щотижня.

"Це тактика повільного, але неухильного просування. Ми розуміємо, що у нас можна порівняти сили та засоби, і іноді противник перевершує нас чисельністю", — зазначив Череватий.

Він додав, що ЗСУ використовують тактику охоплення, маневрів, засідок, а не прямих лобових атак.

"І так поступово просуваємося вперед", — пояснив спікер.

Зазначимо, в інтерв'ю українській службі "BBC" командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що для того, щоб повернути Бахмут під контроль України, вже створені всі умови, але з набагато меншими втратами, ніж це було у російських загарбників під час штурму. міста-фортеці. Генерал наголосив, що Бахмут – це не просто черговий населений пункт Донецької області, це місто, яке має стратегічне значення. Свої слова Олександр Сирський пояснив тим, що саме у цьому місті проходить зосередження головних напрямків та доріг. Через цей населений пункт проходять дороги з Дебальцевого, Сіверська, Горлівки, Костянтинівки та Слов'янська. Окупанти теж добре це знають.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи залишилися у росіян шанси змінити ситуацію в Бахмуті — що може статися найближчими днями. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини