Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ знову втратили території в Курській області: куди вже зайшли росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ знову втратили території в Курській області: куди вже зайшли росіяни

В ISW опублікували карту, на якій відзначили просування ворога

сьогодні, 07:17
Поділіться публікацією:

Російські війська продовжують наступальні дії Курської області. Зокрема, за останню добу зафіксовано чергове просування ворога. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

ЗСУ знову втратили території в Курській області: куди вже зайшли росіяни

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Геолокаційні кадри від 21 жовтня показують, що війська РФ просунулися на полях на південь від Шептухівки (на південний схід від Коренево) під час двох механізованих атак чисельністю до взводу.

Зазначимо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Кремль вирішив встановити нову дату, до якої російська армія має повернути під свій контроль Курську область – 1 лютого 2025 року. Окрім дедлайну про повернення Курщини, росіяни отримали завдання створити буферну зону. Як повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на джерела в Силах оборони, російський диктатор Володимир Путін встановив два дедлайни на Курському напрямку.

"До 1 лютого 2025 року – повернення повного контролю над Курською областю, до 25 лютого – створення так званої буферної зони з іншого боку кордону – на територіях України", — йдеться у матеріалі видання.

Раніше Москва дала наказ армії РФ повернути Курську область у жовтні, проте через нездатність відтіснити сили ЗСУ на Курщині у Кремлі вирішили встановити новий дедлайн.

"РБК-Україна" пише, що Росія направила до Курської області 40 тис. солдатів, які мають звільнити російські території від присутності українських сил. Незважаючи на те, що росіяни здобули деякі тактичні успіхи останніми тижнями на Курщині, ситуація на території РФ динамічна, а населені пункти переходять протягом доби іноді по кілька разів під контроль України чи Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ готується до 3 етапу наступу на Курщині: чим допомогла Курська операція.

ЗСУ знову втратили території в Курській області: куди вже зайшли росіяни - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини