Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ захопили цінний трофей – командно-штабну машину Р-149АКШ-1: у чому її важливість
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ захопили цінний трофей – командно-штабну машину Р-149АКШ-1: у чому її важливість

Техніка призначена для встановлення зв'язку із закритими інтернет-каналами

9 вересня 2022, 10:10 comments1839
Поділіться публікацією:

У ході контрнаступальної операції, яку зараз українські захисники проводять у Херсонській та Харківській областях, ЗСУ вдалося захопити багато ворожої техніки, частина з якої на ходу може бути використана вже проти росіян. Серед неї знайшлося місце для командно-штабної машини Р-149АКШ-1 російських окупантів. Як повідомляє видання "Коментарі", важливу трофейну техніку вдалося ідентифікувати розслідувачам InformNapalm.

ЗСУ захопили цінний трофей – командно-штабну машину Р-149АКШ-1: у чому її важливість

Р-149АКШ-1 / фото росЗМІ

Розслідувачі звернули увагу, що фото, яке опублікували українські військові, свідчить про захоплення якраз штабної машини Р-149АКШ-1. Якщо порівняти техніку на фото бійців ЗСУ з ілюстративним зображенням, яке публікували в Міноборони РФ, то це та сама техніка.

Завдання цієї техніки – встановлювати зв'язок по закритих інтернет-каналах та проводити топографічну прив'язку через різні супутникові системи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — правляча партія російського диктатора Путіна "Єдина Росія" запропонувала провести 4 листопада (День народної єдності Росії) "референдуми" про анексію тимчасово окупованих територій України. Які перспективи цих "заходів"? До чого вони приведуть? Чим можемо відповісти? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент Зеленський підтвердив хороші новини з Харківської області, де ЗСУ вчинили контрнаступні дії. При цьому наголосив, що зараз не час називати ті чи інші населені пункти, до яких повертається український прапор. Як оцінюєте "вісті з полів"? Про що це каже? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини