Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ за війну «приземлили» лише ворожих «Орланів» більше ніж 1,5 тисячі, - Ігнат
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ за війну «приземлили» лише ворожих «Орланів» більше ніж 1,5 тисячі, - Ігнат

У Повітряних Силах ЗС України розповіли, як «працюють» з крилатими розвідниками

28 березня 2023, 22:25
Поділіться публікацією:

Про мету та ефективність застосування агресором минулої ночі розвідувального безпілотного літального апарата, розповів в ефірі телевізійного марафону "Єдині новини" речник Командування Повітряних Сил ЗС України Юрій Ігнат. Офіцер наголосив, що це було зроблено з метою здійснення розвідки повітряного простору України, пишуть "Коментарі".

ЗСУ за війну «приземлили» лише ворожих «Орланів» більше ніж 1,5 тисячі, - Ігнат

Сили оборони України знищили понад півтори тисячі ворожих БПЛА оперативно-тактичного рівня

"Зі сходу, півдня та півночі ворог постійно підіймає в повітря такі літаки радіолокаційного виявлення, дозору та наведення, радіоелектронної боротьби, як А-50 та літаки-ретранслятори Іл-22, які здійснюють відповідну розвідку та відстеження ситуації. З цією ж метою противник застосовує і відповідної модифікації розвідувальні БПЛА. Звісно, що в разі їхньої появи в нашому повітряному просторі такі безпілотники мають бути обов’язково знищені, що й роблять українські Сили протиповітряної оборони. Загалом, за час широкомасштабної війни з російськими агресорами лише ворожих безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня типу "орлан-10" уже збито понад півтори тисячі, не рахуючи квадрокоптерів та БПЛА тактичного рівня, — підкреслив полковник Юрій Ігнат.

Оцінюючи нинішні спроможності повітряних сил країни-агресора, офіцер також наголосив, що російське угруповання літаків, яке атакує Україну з кількох десятків летовищ, кількісно збільшилося, але якісно стало набагато гіршим.

"Здійснюючи своє широкомасштабне вторгнення, росіяни сподівалися, що це стане для них легкою прогулянкою, однак вони стали жертвою своєї власної пропаганди, яка розповідала про легке та повне знищення української системи ППО та наших літаків-винищувачів. Насправді ж вони отримали дуже серйозну відсіч у повітрі, внаслідок чого в перші місяці війни було знищено багато їхніх сучасних літаків. Але, на жаль, потенціал щодо здійснення атак з повітря в них ще є, і наші військові льотчики роблять усе можливе, а іноді навіть і неможливе, щоби протистояти агресорові, намагаючись збивати його ракети та БПЛА, — підкреслив Юрій Ігнат.

Нагадаємо, "Коментарі" писали раніше, що в ЗСУ сформовано перші три ударні роти БПЛА. Збройні сили України чи не щодня активно зараз трансформується, паралельно здобуваючи унікальний бойовий досвід боротьби у найтехнологічнішій у світі війні в історії.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, скільки часу знадобиться Україні на розробку ударних дронів дальньої дії.

Читайте також на сайті "Коментарі" — "Ловці шахедів" та "Армія дронів". Що ще нового в українському війську.

 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини