Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Ловці шахедів» та «Армія дронів». Що ще нового в українському війську
commentss НОВИНИ Всі новини

«Ловці шахедів» та «Армія дронів». Що ще нового в українському війську

Українські війська поповняться ударними ротами дронів

27 січня 2023, 18:33
Поділіться публікацією:

Про це повідомили у Держспецзв’язку, де спільно з Генштабом та Мінцифри сформують перші у світі ударні роти безпілотників у межах проєкту "Армія дронів", пишуть "Коментарі".

«Ловці шахедів» та «Армія дронів». Що ще нового в українському війську

Перші у світі ударні роти безпілотників створюють у ЗСУ

При Мінцифри створено Координаційний штаб, до якого належать усі ключові міністерства і служби, які залучені у реалізації нової ініціативи. Його робота буде спрямована не лише на створення бойових безпілотних формувань, а й на запровадження реформ та збільшення виробництва дронів.

Також уже відібрано професійних бійців, які очолять ударні роти української армії майбутнього, в якій воюватимуть машини, а не люди. Кожна рота отримає дрони та боєприпаси до них, Starlink для забезпечення безперебійного зв’язку та інше обладнання, яке допоможе боротися з окупантами у гарячих точках.

Долучитися до створення української Армії дронів може кожен, хто бажає допомогти нашим військовим. Ви можете задонатити кошти, на які в межах спільного проєкту Генштабу, Держспецзв'язку та платформи United24 ми продовжимо закуповувати безпілотники для наших збройних сил, або задонатити вже придбаний дрон. 

А "Ловці шахедів" вже в Україні. Наразі закуплено шість систем протидії ворожим безпілотникам, повідомили у Мінцифри.

Комплекс радарів і засобів глушіння сигналу допомагає виявляти та блокувати ворожі БПЛА та випускає свої дрони. Fortem DroneHunter F700 – автономний дрон з радіолокаційним управлінням та штучним інтелектом. Летить на швидкості понад 100 км/год, перехоплює та приземляє ворожі безпілотники.

Раніше "Коментарі" писали скільки часу знадобиться Україні на розробку ударних дронів дальньої дії, розповів військовий експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини