Головна Новини Суспільство Війна з Росією Перші пішли: В ЗСУ сформовано ударні роти БПЛА
commentss НОВИНИ Всі новини

Перші пішли: В ЗСУ сформовано ударні роти БПЛА

Безпілотники виконуватимуть розвідувальні та ударні місії. Наводитимуть артилерію, допоможуть воїнам бути максимально ефективними під час міських боїв та зберігати життя

28 березня 2023, 21:41
Поділіться публікацією:

Збройні сили України чи не щодня активно зараз трансформується, паралельно здобуваючи унікальний бойовий досвід боротьби у найтехнологічнішій у світі війні в історії. Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своїх соцмережах, пишуть "Коментарі".

Перші пішли: В ЗСУ сформовано ударні роти БПЛА

У ЗСУ вже сформовано три перших роти ударних безпілотників

“Сьогодні перші три підрозділи — ударні роти, безпілотників абсолютно готові до виконання бойових дій. Разом з партнерами нам вдалося повністю їх укомплектувати. Отож, підрозділам передали машини-пікапи, власне самі ударні коптери та засоби зв'язку — Старлінки“, – написав міністр.

Федоров зазначив, що проєкт зі створення рот ударних БПЛА створювався за участі Генерального штабу, Держспецзв‘язку, Міністерства оборони та фонду UNITED24. За словами військових, подібні підрозділи створюють уперше у світі. Усі передані підрозділу безпілотники винятково вітчизняного виробництва. Все обладнання для цих українських ударних рот надали приватні донори. Новосформованим ротам ударних БПЛА цього березня вже передали й автівки.

“Безпілотники виконуватимуть головно розвідувальні та ударні місії на полях бою. Наводитимуть на цілі артилерію, допоможуть іншим воїнам бути максимально влучними та ефективними під час різних міських боїв та, що надважливо, зберігати життя військових. Пікапи ж знадобляться для різноманітних рейдів військових мобільних десантів-груп у ворожий тил, доставляння необхідних вантажів та, за потреби, евакуації поранених. Старлінки забезпечуватимуть безперебійний зв‘язок на фронтах. Все це є нашою безумовною конкурентною перевагою над росіянами“, – зазначив Федоров.

Як наголосив міністр, створення ударних рот БПЛА у складі Сил оборони ухвалив Головнокомандувач ЗС України генерал Валерій Залужний, а їхнє формування відбувається в рамках проєкту "Армія дронів". Проєкт вирізняється абсолютно новим і новітнім підходом до військового менеджменту, вишколу та доктрини особливостей застосування БПЛА. Військові зазначили, що вже відібрано найпрофесійніших військовослужбовців, які очолять ударні роти. За їхніми словами, кожна з них отримає дрони та боєприпаси, а також Starlink для забезпечення зв’язку та інше необхідне обладнання.

У Генеральному штабі повідомили, що головним партнером з навчання ударних рот буде військова школа "Боривітер". Якими саме безпілотниками будуть оснащені ці підрозділи, військове командування не уточнює. Ймовірно, це будуть дрони-камікадзе різних класів з різними бойовими частинами і дальністю польоту для вирішення бойових завдань на різних відстанях.

Нагадаємо, "Коментарі"писали раніше як зупинити рашистське "криваве доміно".

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, скільки часу знадобиться Україні на розробку ударних дронів дальньої дії.

Читайте також на сайті "Коментарі" — "Ловці шахедів" та "Армія дронів". Що ще нового в українському війську.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини