Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ за тиждень «приземлили» 7 російських літаків. Як це вдалося зробити
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ за тиждень «приземлили» 7 російських літаків. Як це вдалося зробити

Збройні сили України тільки за один тиждень збили 7 літаків країни-агресора Росії. Як повідомив в коментарі «Обозрєватєлю» екс-заступник начальника Генштабу Ігор Романенко, очевидно для цих операцій були виділені ракети великої дальності

22 лютого 2024, 11:42
Поділіться публікацією:

На думку Ігоря Романенка, після подій в Авдіївці командування ЗСУ, ймовірно, прийняло рішення про передачу до зенітно-ракетних комплексів ракет великої дальності, щоби провести операції по знищенню авіації ворога.

ЗСУ за тиждень «приземлили» 7 російських літаків. Як це вдалося зробити

ЗСУ збивають російські літаки

Як повідомив експерт, Україна має невелику кількість ЗРК великої дальності, таких як "Патріот", SAMP/T та FrankenSAM. Вони мають можливість діяти до 150 кілометрів на середніх-великих висотах. При цьому Ромененко припустив, що для цих ЗРК в Україні надали певну кількість ракет, щоби якраз і попрацювати над знищення ворожої авіації.

"Ми бачимо, їх застосування на декількох напрямках приносить успіх по знищенню літаків Су-34 – це саме носії керованих авіаційних бомб, а Су-35, винищувач сучасний, прикриває від дій авіації",
– підсумував експерт.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що РФ втратила літаки, які постійно працювали на лінії фронту та запускали по позиціям українських захисників керовані авіабомби. Як повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат наразі Україна намагається наявними обмеженими інструментами робити все можливе, аби захищати небо. За його словами, як результат, росіяни вже не діють настільки сміливо після знищення ворожого розвідувального літака А-50.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що 19 лютого сили ППО на східному напрямку збили винищувач-бомбардувальник Су-34 та винищувач Су-35С. "Сьогодні зранку Повітряні Сили Збройних Сил України знищили два російські літаки, які завдавали ударів керованими авіабомбами по позиціях наших військ. Один винищувач-бомбардувальник Су-34 та один винищувач Су-35С. Дякую за роботу!", — прокоментував дії військових Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини