Головна Новини Суспільство Війна з Росією Втратили шість літаків за три доби. У Повітряних силах розповіли про реакцію окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Втратили шість літаків за три доби. У Повітряних силах розповіли про реакцію окупантів

Росіяни втратили шість літаків на фронті, мова йде про авіацію, яка постійно запускала по позиціям ЗСУ керовані авіабомби, розповів в коментарі 24 каналу речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат

19 лютого 2024, 15:50
Поділіться публікацією:

Як повідомив Юрій Ігнат, саме ці літаки атакували лінію фронту КАБами. Окупанти їх використовували на Херсонському напрямку, потім почали це робити в Авдіївці та Мар'їнці. Ігнат підкреслив, що саме керованими авіабомбами загарбники практично стерли з лиця землі ці міста.

Втратили шість літаків за три доби. У Повітряних силах розповіли про реакцію окупантів

Юрій Ігнат

Речник командування Повітряних сил підтвердив, що росіяни використовують до соті КАБів на добу, тому дуже важливо було знищити літаки, які їх запускають.

"Дістати ці літаки дуже складно, бо від місця попадання до місця пуску буває 70 і більше кілометрів. Тому потрібні далекобійні системи, які зможуть діставати російську авіацію",
— підкреслив Ігнат.

Також він додав, що Україні надзвичайно необхідні винищувачі з далекобійними ракетами, оскільки саме вони зможуть відганяти російську авіацію якнайдалі від лінії фронту.

Як підкреслив Ігнат, наразі Україна намагається наявними обмеженими інструментами робити все можливе, аби захищати небо. За його словами, як результат, росіяни вже не діють настільки сміливо після знищення ворожого розвідувального літака А-50.

"Зараз маємо збиття цих літаків. Був Одеський напрямок, Херсонський, була Брянська історія. Російські льотчики вже не наважуються сильно наближатися. Потім воно може поновитися, але все ж вони не такі вже сміливі; не так близько підлітають. Це зменшує дальність застосування засобів ураження",
— підкреслив Ігнат.

Окрім того, за його словами, Україна має продемонструвати західним партнерам, що має змогу завдавати критичні ураження російській авіації.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що 19 лютого сили ППО на східному напрямку збили винищувач-бомбардувальник Су-34 та винищувач Су-35С. "Сьогодні зранку Повітряні Сили Збройних Сил України знищили два російські літаки, які завдавали ударів керованими авіабомбами по позиціях наших військ. Один винищувач-бомбардувальник Су-34 та один винищувач Су-35С. Дякую за роботу!", — прокоментував дії військових Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини