Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ у Курській області знову дивують: карта ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ у Курській області знову дивують: карта ISW

Аналітики ISW фіксують, що ЗСУ просунулися на південний схід від Коренево

сьогодні, 06:54
Поділіться публікацією:

Українські бійці знову просунулися у Курській області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

ЗСУ у Курській області знову дивують: карта ISW

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, українські війська нещодавно просунулися на південний схід від Коренева в межах головного "українського плацдарму" в Курській області.

Геолокаційні кадри від 24 жовтня показують, що ЗСУ просунулися вздовж річки Снагость на північ від Дар'їно і, ймовірно, утримують позиції в Дар'їно та Миколаєво-Дарино (обидві на південний схід від Коренево), йдеться у звіті.

Російський "військор" стверджував, що війська РФ нібито просунулися в районі між Шептуківкою та Хитрівкою, і на захід від Толстого Лугу у напрямку Зеленого Шляху. Однак у ISW не знайшли підтвердження цієї заяви.

Російські блогери розповідали, що путінські війська контролюють західну половину Новоіванівки (на південний схід від Коренево), а ЗСУ діють на східній околиці населеного пункту.

Російські джерела, включаючи Міноборони РФ, стверджували, що українські війська атакували на південний схід від Кореніва поблизу Дар'їно, Обухівки, Нижнього Клина, Любимівки, Зеленого Шляху, Новоіванівки та на південь від Суджі поблизу Плехово.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ знову втратили території Курської області: куди вже зайшли росіяни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗСУ продовжують операцію у Курській області. У той же час росіяни намагаються всіма способами завадити цьому, посилюють контратаку. Чому ВСУ поки не вдається рухати на Курщині великими групами? Які дії росіян у Курській області можна спрогнозувати найближчим часом? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

ЗСУ у Курській області знову дивують: карта ISW - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини