Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ тримають населені пункти стільки, скільки можуть. В чому «таємна сила» ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ тримають населені пункти стільки, скільки можуть. В чому «таємна сила» ворога

Росія має переваги у живій силі та озброєнні. Зокрема, має у своєму розпорядженні кількість снарядів уп’ятеро більшу, ніж є у Сил оборони України. Про це в ефірі Freedom розповів військовий експерт Іван Ступак, передає портал «Коментарі»

22 лютого 2024, 18:12
Поділіться публікацією:

Наразі на фронті все вирішує кількість, говорить Іван Ступак і додає, що країни-загарбника всього більше. За його словами, Росія регулярно проводить мобілізацію і ефективно поповнює бойові втрати. Також, каже експерт, загарбники мають більше снарядів, безпілотників, керованих авіабомб та авіації.

ЗСУ тримають населені пункти стільки, скільки можуть. В чому «таємна сила» ворога

Іван Ступак

"У нас єдиний аргумент — стіна за спиною, нам просто немає куди відступати далі",
— сказав експерт.

За його словам, українські військові тримають кожен населений пункт настільки довго, наскільки це можна зробити з наявним ресурсом. При цьому, підкреслює експерт, Силам оборони хоч якось протистояти ворогу в умовах снарядного голоду допомагають дрони. Але  і вони не є панацеєю, оскільки дальність їх польоту обмежена і зазвичай становить до 10 км.

Саме тому, каже Ступак, українським військовим надзвичайно потрібна артилерія, щоби діставати до позицій окупантів. Також, за його словами, ЗСУ потребує ракет дальнього радіуса дії, щоби вражати ворожі аеродроми.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський сказав, що буде з Україною, якщо вона не отримає очікуваної допомоги від Сполучених Штатів. За його словами, без підтримки, без зброї, Україна втрачатиме своїх людей. Разом з тим, підкреслив очільник держави, якщо би Збройні сили отримали все необхідне, то відкинули б окупантів і тоді з позиції сили можна було б розпочинати перемовини з країною-агресором Росією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на думку голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, якщо Україна не отримає допомогу від США, або отримає у меншому розмірі, то змушена буде оголосити додаткову мобілізацію. Брак зброї будуть компенсувати людьми, яких відправлять на фронт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини