Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ посилюються ротами дронів та «ловцями шахедів»: чому це важливо
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ посилюються ротами дронів та «ловцями шахедів»: чому це важливо

Україні потрібно багато мисливців за дронами, багато різної протидронової зброї

28 січня 2023, 11:05
Поділіться публікацією:

Українські війська поповняться ударними ротами дронів, також у нас з'явилися "Ловці шахедів". Чому це важливо? Що нам ще потрібне для більш ефективного відбиття російської агресії? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

ЗСУ посилюються ротами дронів та «ловцями шахедів»: чому це важливо

Безпілотники. Фото: з відкритих джерел

Нам потрібно багато мисливців за дронами, багато різної протидронової зброї

Аналітик, фахівець із ракетного озброєння Олександр Кочетков пояснює:

"Агресор розгортає виробництво ударних безпілотників – аналогів "Шахедів" – на своїй території. Відповідно їх нальоти на нас будуть регулярними. Відповідно, нам необхідно готувати протидію".

За словами експерта, спеціалізовані протидронові підрозділи, оснащені всім необхідним, – це правильне актуальне рішення.

"У таких швидкоплинних діях, як перехоплення безпілотників, все вирішують хвилини, а то й секунди, – зазначає Олександр Кочетков. – І навички військовослужбовців є принципово важливими. Але війна – це насамперед масовість. Нам потрібно багато мисливців за дронами, багато різної протидронової зброї".

Такі розробки в Україні є, причому, високоефективними та маловитратними, акцентує експерт.

"Необхідно лише, щоб наша влада не лише взаємодіяла із союзниками, а й звернула увагу та підтримала українські проекти", – резюмує Олександр Кочетков.

Найсучасніша система ловців і знищення дронів – це унікальна зброя, що є комплексом радарів і засобів глушення сигналу

Керівник Центру підготовки операторів БПЛА "Крук", політтехнолог, офіцер ЗСУ Віктор Таран розмірковує так:

"Чудово, що "Фейсбук" періодично нагадує, що було рік, два, три тому. І зараз я, дивлячись на свою стрічку, бачу, що було рік тому. Як нам допомагали головні союзники – США, Британія, країни Балтії. Вони нам давали максимум "Джавеліни" (американський переносний протитанковий ракетний комплекс) та NLAW (шведсько-британська переносна протитанкова керована ракета), стрілецька зброя. Аргументуючи це тим, що, швидше за все, українська армія не зможе стримати тиск російської – і гіпотетичне на той момент вторгнення врешті-решт перейде в партизанські бої, а ми відступимо в район Західної України. Союзники наполегливо попереджали нас, що таке вторгнення готується. Наше керівництво наполегливо це заперечувало".

Минув рік. Українська армія отримала реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) HIMARS, зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) Patriot та IRIS-Т, на підході танки (німецькі Leopard 2, британські Challenger 2, американські Abrams). А також найсучаснішу систему ловців та знищення дронів.

"Це унікальна система, що є комплексом радарів і засобів глушення сигналу, – розповідає Віктор Таран. – Вона допомагає виявляти та блокувати ворожі БПЛА, випускає свої безпілотники з радіолокаційним керуванням та штучним інтелектом. Плюс наша армія поповняться ударними ротами безпілотників. Все це, безперечно, посилить нашу обороноздатність, дозволить краще захистити інфраструктурні об'єкти від ворожих атак. Більше того – це лише один із кроків у зміцненні ЗСУ".

На думку експерта, незважаючи на чергові заяви німців про те, що вони ніколи не передадуть нам військову авіацію, ми отримаємо і F-16 і багато чого ще з необхідних новинок. І заслуга в цьому насамперед Збройних сил України та головнокомандувача – генерала Залужного, акцентує Віктор Таран.

"Українська армія довела за майже рік повномасштабної війни, що вона є однією з найефективніших у світі. Саме тому вона отримує найкращі образи сучасної зброї. Більше того, багато армій хочуть нам передати все це, вважаючи такий крок за честь. А також – щоби протестувати щось у бойових умовах. Так, для нас останнє звучить болісно, неприємно, адже війна йде на нашій території. Але так працює прагматичний світ, – пояснює експерт. – І я впевнений, що після неминучої перемоги над агресором українська армія стане важливою складовою глобальної безпеки".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Захід починає постачання танків Україні – чи це допоможе наблизити перемогу у 2023 році. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

aaaaa

28 січня 2023, 13:49

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини