Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ можуть покинути Курську область: ветеран розкрив деталі операції
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ можуть покинути Курську область: ветеран розкрив деталі операції

Україна вже досягла успіху у Курській області, тому може залишити територію Росії, прогнозує український майор.

15 вересня 2024, 20:30 comments1627
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Майор запасу НГУ та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман вважає, що українські військові можуть залишити Курську область, якщо Росія збере на цьому напрямку значну кількість живої сили та техніки.

ЗСУ можуть покинути Курську область: ветеран розкрив деталі операції

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Майор Олексій Гетьман в ефірі телеканалу "Еспресо" зауважив, що під час обговорення Курської операції українське керівництво використовує слово "рейд". Таким чином ветеран війни очікує, що українські сили можуть вийти з Курської області.

"Неодноразово ми чули від нашого військово-політичного керівництва, що це був рейд. Тобто почали використовувати слово "рейд". Рейд означає, що військові підрозділи заходять на територію і потім залишають місто. Рейд – це рух туди-сюди без затримання", — пояснив Гетьман.

Олексій Гетьман вказує, що одним з головних завдань боїв у Курській області було відтягування російських сил з фронту в Україні. За його словами, ЗСУ досягнули успіху в цьому та інших напрямках Курської операції, тому можуть залишити територію Росії.

"Є багато складових цієї операції, і можна вважати, що всі вони досягли успіху. Тому я не впевнений, що ми будемо, як то кажуть, "впиратися рогом". Якщо росіяни зосередять там велику кількість живої сили та техніки, цілком ймовірно, що ми відійдемо на наші території", — наголосив Гетьман.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український генерал назвав три основні завдання, які Україна здійснює завдяки боям у Курській області.

Також "Коментарі" писали, що президент Володимир Зеленський відреагував на контрнаступ РФ у Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини