Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бої в Курській області: генерал назвав три основні цілі України
commentss НОВИНИ Всі новини

Бої в Курській області: генерал назвав три основні цілі України

Які основні завдання боїв у Курській області поставила Україна.

15 вересня 2024, 17:33
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Українська військова операція у Курській області мала кілька завдань. Крім створення буферної зони, українські сили зірвали плани РФ здійснити наступ на Сумщину та змусити російську армію перекидати свої війська з інших напрямків, вважає  колишній заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Бої в Курській області: генерал назвав три основні цілі України

Українські військові в Курській області. Фото з відкритих джерел

Генерал Ігор Романенко в інтерв’ю Oboz.ua розповів про основні плани України щодо боїв у Курській області РФ. За його словами крім озвученої версії раніше версії про створення буферної зони для захисту від російських атак, Україна змогла зірвати плани РФ на новий наступ на Сумщину, подібно до того, який Росія організувала на весні на Харків. 

"Нашою метою було не лише формування буферної зони. Перша мета – зірвати наступальні дії противника на Сумщині. Нашому Головному управлінню розвідки вдалося заволодіти двома планами наступу Росії: на Харківщину й на Сумщину. Ми бачили, як це відбувалося на Харківщині. Щоб не чекати повторення на Сумщині, було проведено операцію в Курській області", – вважає експерт.

Ще одним завданням боїв у Курській області – це змусити армію Росії перекидати війська з напрямків, які беруть участь у війні на українських територіях, зокрема на сході країни.    

"Це завдання теж було виконане – 15-20 тисяч особового складу противник перекинув. І лише третє завдання – формування буферної зони", – сказав Романенко.

За словами генерал-лейтенанта, зараз армія РФ будує нові плани, зокрема створює угруповування для контрнаступальних дій у Курській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський відреагував на наступ Росії у Курській області. За словами президента, все йде за українським планом.

Також "Коментарі" писали про втрати Росії та України за місяць боїв у Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини