Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський відреагував на контрнаступ Росії в Курській області: чи все йде за планом
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відреагував на контрнаступ Росії в Курській області: чи все йде за планом

Володимир Зеленський підтвердив контрнаступ Росії на Курщині.

12 вересня 2024, 15:45 comments1105
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російська армія почала вести контрнаступальні дії в Курській області. Також президент відреагував на скупчення військ у Білорусі, поблизу кордону з Україною.

Зеленський відреагував на контрнаступ Росії в Курській області: чи все йде за планом

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський під час спільної конференції з президентом Литви Гітанасом Науседою прокоментував інформацію про початок російського контрнаступу в Курській області, частина якої понад місяць перебуває під контролем українських сил.

"Росіяни почали контрнаступальні дії в Курській області, все йде за нашим українським планом", — сказав Зеленський.

Також Зеленський відреагував на інформацію про скупчення військ на території Білорусі. За його словами Україна "давно бачить" ці війська та "контролює цей процес" у прикордонних зонах з Білоруссю.

Моніторинговий проєкт DeepState повідомляв, що росіяни почали здійснювати наступ в напрямку Снагості, а перед цим українські сили втратили контроль над Коренево в Курській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Сполучених Штатах підтвердили контрнаступ російських сил в Курській області, однак зазначили, що їх масштаб залишається незрозумілим для аналізу. У Росії прокоментували спробу армії РФ здійснити контрнаступ на Курщині та вибити українські сили.

Також "Коментарі" писали, що Володимир Зеленський назвав втрати особового складу Росії за увесь час боїв у Курській області. Крім того, аналітики відкритих джерел підрахували втрати української та російської військової техніки за місяць боїв на території Росії у Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини