Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський прямо назвав втрати Росії у Курській області за місяць боїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський прямо назвав втрати Росії у Курській області за місяць боїв

Володимир Зеленський розповів про ситуацію на Курському напрямку та озвучив втрати Росії.

6 вересня 2024, 13:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія втратила у боях у Курській області близько 6 тис. російських військових. За його словами, завдяки Курській операції, Україна зняла загрозу можливого наступу РФ на Сумську область.

Зеленський прямо назвав втрати Росії у Курській області за місяць боїв

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський взяв участь засіданні Контактної групи з питань оборони України, що відбувається на авіабазі НАТО Рамштайн у Німеччині. Під час виступу президент розповів про ситуацію на Курському напрямку та втрати РФ. 

"Поки що за перший місяць нашої операції в Курській області російські війська втратили близько 6 тисяч солдатів убитими й пораненими й десятки тисяч російських військовослужбовців в інших зонах бойових дій", — сказав Зеленський.

Президент також пояснив, які переваги для України принесли бої в Курській області. За словами Зеленського, росіяни планували наступ на Суми, однак Україна перевернула ситуацію і веде дії на території РФ.

"Завдяки нашим діям наразі немає загрози того, що Росія розпочне нову наступальну операцію на нашій території на місто Суми, як це було в травні цього року, коли Путін розпочав наступ на наше місто Харків", — розповів Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аналітик розвідки на основі відкритих джерел підрахував втрати військової техніки в Курській області. За його даними загальний рахунок 106 проти 71 на користь армії РФ.

Також "Коментарі" писали про те, що головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський заявив, що завдяки боям у Курській області Україна зупинила просування російських сил на Покровському напрямку.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини