Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Ми завадили наступу ворога": Сирський розповів про цілі Курської операції
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми завадили наступу ворога": Сирський розповів про цілі Курської операції

РФ готувала нове вторгнення в Україну з Курської області

5 вересня 2024, 22:23
Поділіться публікацією:

Армія Росії планувала почати нову атаку на Україну з Курської області до того, як ЗСУ розпочали свій наступ на російській території, заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

"Ми завадили наступу ворога": Сирський розповів про цілі Курської операції

Сирський оцінив результативність Курської операції. Фото з відкритих джерел

За словами Головнокомандувача ЗСУ, операцію "Курськ" можна назвати успішною.

"Операція зменшила загрозу наступу противника. Ми завадили їм діяти. Ми перенесли бойові дії на територію противника, щоб він відчув те, що ми відчуваємо щодня", — заявив Олександр Сирський.

Він також назвав основні цілі Курської операції: не дати Росії використати Курськ як плацдарм для нового наступу; відволікти сили РФ з окупованих територій; створити зону безпеки і запобігти транскордонному обстрілу цивільних об'єктів; узяти військовополонених та підняти моральний дух українських військ і нації загалом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники можуть захопити Покровськ, але це не означає, що окупація міста обов'язково станеться, заявив військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов. "Ключове слово "можемо". Можемо втратити Покровськ, можемо не втратити. Це війна. Тут залежить від багатьох факторів. Ворог може знайти якісь резерви, але й ми можемо знайти якісь резерви. Може підійти більше снарядів, то взагалі їх не підпустимо", — сказав Кирило Сазонов. Військовий не виключає, що окупанти спробують відрізати угруповання української армії на Донеччині від Запорізького угруповання.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський заявив, що ухвалив рішення про необхідність звільнення голови МЗС Дмитра Кулеби, оскільки йому "бракує енергії для просування надання зброї Україні". На зустрічі президента з фракцією "СН" не йшлося про подальше працевлаштування вже колишнього міністра юстиції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини