Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США підтвердили контратаки РФ у Курській області, але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

У США підтвердили контратаки РФ у Курській області, але є нюанс

ISW підтверджує, що РФ почала контратаки в Курській області, але їх масштаби неясні

12 вересня 2024, 06:55
Поділіться публікацією:

Російські війська справді почали проводити контратаки у Курській області. Однак їх масштаб і потенційні перспективи поки що не зрозумілі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

У США підтвердили контратаки РФ у Курській області, але є нюанс

Бої у Курській області. Фото з відкритих джерел

Експерти звернули увагу, що станом зараз ситуація в регіоні залишається нестабільною, тому рано робити висновки про нові контратаки Росії.

При цьому геолокаційні кадри від 11 вересня все ж таки показують, що росіяни відвоювали позиції на схід від Журавлів (на північний схід від Коренево). Додаткові кадри від 10 числа свідчать, що підрозділи 51-го повітряно-десантного полку просунулися на північ і північний схід від Снагоста (на південь від Коренево) під час механізованого наступу чисельністю до роти.

Аналітики зазначають, що згідно з наявними візуальними доказами, російські війська, які контратакують у Курській області, діють підрозділами розміром з роту і можуть використовувати частини більш досвідчених у бою підрозділів для проведення контратак.

При цьому хоч війська РФ і можуть покладатися на відносно боєздатні підрозділи для штурму, але поки що не зрозуміло, наскільки ефективними будуть ці штурмові операції. Суть у тому, що ці підрозділи були деградовані та відновлені багато разів, наприклад, як та сама 155-а бригада морської піхоти.

Як пише ISW, крім перерахованого вище залишається незрозумілим, чи достатньо у Кремля військ, необхідних для того, щоб операції закінчилися повним витісненням ЗСУ з Курської області або захисту від нових контратак української армії, про які також йдеться у звіті. Аналітики немає відповіді це питання, оскільки командування РФ, судячи з усього, розгорнуло у Курській області не цілі формування, лише частини підрозділів. Також немає точних відомостей, чи оцінює влада РФ, що поточне угруповання російських військ у Курській області, яке в основному складається з призовників, нерегулярних російських військ і дрібніших частин регулярних і елітніших російських підрозділів — зможе успішно витіснити українські війська з регіону.

При цьому ISW має інформацію, що РФ може планувати перекидання додаткових більш боєздатних російських підрозділів з України, але неясно, коли російське командування зможе провести таку передислокацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступ РФ у Курській області: чому найближча доба буде вирішальною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини