Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ готуються розпочати бої за одне з ключових міст на півдні
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ готуються розпочати бої за одне з ключових міст на півдні

Звільнення Токмака та просування до Мелітополя буде нелегким завданням для українських сил

19 серпня 2023, 11:20
Поділіться публікацією:

У ході контрнаступальних операцій ЗСУ ймовірно зуміли подолати російські мінні поля на північ від Токмака в Запорізькій області. Українська армія розташована біля першої лінії оборони росіян. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CBS News".

ЗСУ готуються розпочати бої за одне з ключових міст на півдні

Контрнаступ ЗСУ. Фото: із відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що просування на південному напрямку – головне завдання для ЗСУ, адже якщо вдасться прорвати оборону супротивника та повернути під контроль України місто Мелітополь, то цим відкривається пряма дорога до Криму та перерізається сухопутний коридор між Росією та анексованим півостровом. Сьогодні Мелітополь є важливим транспортним вузлом для росіян.

Зазначається, перш ніж попрямувати до Мелітополя українським захисникам належить деокупувати Токмак.

"Офіційний представник США повідомив CBS News у четвер, що українські війська пройшли через російське мінне поле на північ від Токмака і зараз вступають у бій з першою лінією російської оборони, яка утримує місто", — зазначає ЗМІ.

Самі журналісти зазначають, що Токмак та Мелітополь росіяни серйозно зміцнили. Тому українським військам буде дуже складно виконати завдання щодо звільнення цих міст.

Зазначимо, водночас американська розвідка вважає, що українські воїни під час нинішнього контрнаступу навряд чи зможуть досягти ключового південно-східного міста Мелітополя. Якщо оцінка виявиться правильною, це означатиме, що Київ не виконає основне завдання щодо перерізання сухопутного коридору Росії до Криму цього року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що свідчить ситуація на фронті та серед союзників України – що може змінитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини