Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ готуються до ближнього бою: яку зброю нарешті почала отримувати Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ готуються до ближнього бою: яку зброю нарешті почала отримувати Україна

Новий пакет допомоги є першим кроком усунення нестачі озброєння, які знадобляться українським силам для контратаки.

23 серпня 2022, 15:35 comments1105
Поділіться публікацією:

Вашингтон почав передавати Україні те озброєння, яке давно давно просив Київ, щоб розпочати контрнаступ і звільнення захоплених окупантами територій. Йдеться про озброєння, яке призначене для боїв на ближчих дистанціях. Це рішення США може свідчити про те, що після того, як кілька тижнів поспіль тривали артилерійські дуелі в Україні та на Заході, є згода та розуміння щодо того, як Київ може повернути втрачені території. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post.

ЗСУ готуються до ближнього бою: яку зброю нарешті почала отримувати Україна

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Новий пакет допомоги – це перший крок до усунення нестачі озброєння, яке знадобиться українським захисникам для контратаки, особливо через заміновані райони на підході до позицій, які облаштували російські військові. Успішний наступ передбачає здатність атакувати з різних відстаней.

Допомога у розмірі майже 800 млн доларів міститиме 40 бронетранспортерів, оснащених катками, які допомагають детонувати міни, а також легші гаубиці, які легше транспортувати, ніж потужніші установки, які США вже відправляли.

Допомога також охоплюватиме безвідкатні гармати з дальністю стрілянини в кілька сотень метрів та ракетні установки, обмежені відстанню менше ніж 5 км, що набагато менше, ніж нинішня відстань між українськими та російськими підрозділами у багатьох місцях.

Читайте також на порталі "Коментарі" — влада анонсувала документ про гарантії безпеки : про що йдеться – що може захистити Україну. Експерти детально розібрали новину у ексклюзивному інтерв'ю.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи розглядає Україна повернення Криму військовим шляхом – які перспективи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини