Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ готові зустрічати вагнерівців: Данілов розповів про ситуацію на кордоні з Білоруссю
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ готові зустрічати вагнерівців: Данілов розповів про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Олексій Данілов запевнив, що ситуація на кордоні з Білоруссю перебуває на контролі

8 серпня 2023, 16:48 comments2624
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день ситуація на українсько-білоруському кордоні повністю контрольована. Українські військові розуміють, що відбувається та постійно доповідають про ситуацію Верховному головнокомандувачу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив секретар РНБО Олексій Данілов.

ЗСУ готові зустрічати вагнерівців: Данілов розповів про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Прикордонники. Фото: з відкритих джерел

"Що стосується питання нашого кордону з Білоруссю і РФ, то майже на кожному засіданні Ставки Верховного головнокомандувача, яке президент проводить щонайменше двічі на тиждень, це питання є на порядку денному. Генерал Дейнеко, який безпосередньо відповідає за кордон, має доповіді з цього питання. Ситуація перебуває на контролі", — зазначив секретар РНБО.

Секретар РНБО також зазначив, що якби у Росії не відхрещувалися від ПВК "Вагнера", це — один із проєктів, який є у країни-агресора.

Данілов запевнив, що у разі виникнення якогось загострення українські військові та прикордонники готові дати відсіч.

"Раніше було велике тренування — коли на територію Білорусі свого часу була завезена велика кількість громадян інших країн, які пробивалися через кордон. Тоді намацувалися слабкі місця на кордонах Польщі та Литви. І я більш ніж впевнений, що наші польські й литовські друзі дадуть відсіч цим провокаціям, які на сьогодні готує саме РФ", — сказав секретар РНБО, відповідаючи на питання щодо провокацій на литовському кордоні.

Зазначимо, під час масового обстрілу України, що стався увечері 5 серпня, з'явилися повідомлення про можливий запуск ракет із території Республіки Білорусь (РБ). Проте, як запевняє представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов, насправді Росія могла імітувати пуски ракет з Білорусі, щоб втягнути її у війну проти нашої країни. Раніше в СБУ попереджали, що представники ПВК "Вагнер", які влаштувалися в РБ, можуть провокувати "під чужим прапором" на Мозирському нафтопереробному заводі (стратегічне підприємство) все з тією ж метою – втягнути Білорусь у відкриту війну проти України. Чи залишився ще у РФ такий шанс після масових викриттів та попереджень із боку Заходу та Києва? Чи готовий до цього режим Лукашенка? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олексій Данилов розповів, чим Україна зібралася бити територією РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини