Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗС РФ вже працюють на межі можливостей: у британській розвідці назвали нову проблему окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗС РФ вже працюють на межі можливостей: у британській розвідці назвали нову проблему окупантів

У британській розвідці вважають, що навчання росіян проводять у Білорусі через брак інструкторів та обладнання

5 листопада 2022, 11:00
Поділіться публікацією:

У Росії її серйозні проблеми з підготовкою мобілізованих резервістів і призовників на термінову службу. Тому Кремль вимушено використовує територію Білорусі для підготовки нових бійців. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у розвідувальному звіті Міноборони Великобританії у Twitter.

ЗС РФ вже працюють на межі можливостей: у британській розвідці назвали нову проблему окупантів

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Британська розвідка зазначає, що на сьогоднішній день головне завдання для Росії – забезпечити ефективну підготовку мобілізованих, а також терміновиків. Враховуючи те, що навчити потрібно дуже багато людей поодинці російським офіцерам дуже складно впоратися з новим викликом.

"Збройні сили Росії вже працюють на межі можливостей, забезпечуючи підготовку приблизно 300 000 військовослужбовців, необхідних для "часткової мобілізації", оголошеної 21 вересня 2022", — йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

На думку британських військових, проблема неефективного навчання новобранців лише загострюватиметься, тому що в РФ з 1 листопада стартував заклик на термінову службу. Отже, російському командуванню потрібно буде навчити ще 120 тисяч військовослужбовців.

За оцінкою британських військових, мобілізовані до лав російської армії переважно мають або саму мінімальну підготовку, або не мають і такої.

"Дослідні офіцери та інструктори були розгорнуті для участі в бойових діях в Україні, і деякі з них, ймовірно, загинули під час конфлікту. Російські війська проводять навчання в Білорусі через нестачу інструкторського складу, боєприпасів та обладнання в Росії. Розгортання сил із незначною підготовкою чи взагалі без неї забезпечує незначний додатковий наступальний бойовий потенціал", — вважає британська розвідка.

Читайте також на порталі "Коментарі" — знову може спалахнути війна: КНДР та Південна Корея підняли в повітря винищувачі.

Також видання "Коментарі" повідомляло — вступ Швеції та Фінляндії до НАТО: чому Туреччина знову блокує процес.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини