Головна Новини Суспільство Війна з Росією Знову будуть обстріли: британська розвідка оцінила здатність України пройти опалювальний сезон
commentss НОВИНИ Всі новини

Знову будуть обстріли: британська розвідка оцінила здатність України пройти опалювальний сезон

Розвідка Британії вважає, що Росія взимку продовжить бити по інфраструктурі України

17 серпня 2023, 11:44
Поділіться публікацією:

Удари російських військ по енергетичній інфраструктурі України, з великою ймовірністю, продовжаться цієї зими. Однак Україна вже довела здатність проходити складний період. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Знову будуть обстріли: британська розвідка оцінила здатність України пройти опалювальний сезон

Україна здатна пройти опалювальний сезон. Фото: dtek.com

Як зазначається у зведенні, незважаючи на постійний військовий тиск, зусилля України з нарощування запасів палива, швидше за все, увінчаються успіхом і забезпечать достатні запаси палива протягом зимового періоду, що наближається.

За даними британської розвідки, Україна ефективно мобілізувала свій гірничодобувний сектор для підтримки виробництва, забезпечивши безперервне постачання вугілля для теплових електростанцій та теплових електростанцій у зимовий період, а також суттєві запаси газу, які забезпечують додатковий резерв.

"Незважаючи на те, що напади Росії на енергетичну інфраструктуру України, ймовірно, продовжаться цієї зими, Україна минулої зими продемонструвала, що має кваліфіковану робочу силу та досвід, необхідні для експлуатації та обслуговування енергосистем навіть в умовах воєнного часу", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Вадим Скібіцький попередив, що росіяни можуть спробувати знову залишити українців без світла та тепла в зимову пору року, атакуючи об'єкти енергетичної системи. У Кабміні наголошують на важливості децентралізації, мобільності генерації. Які важливі кроки для захисту нашої енергосистеми з урахуванням викликів минулого осінньо-зимового періоду вже зроблено? Що ще слід зробити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи дійсно опалювальний сезон 2023-24 буде складнішим за попередній – що важливо врахувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини