Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ назвали причину, чому РФ не зможе знищити енергомережі України
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ назвали причину, чому РФ не зможе знищити енергомережі України

РФ не може знищити енергомережі України через брак потрібної зброї, йдеться у матеріалі "Sky News"

18 жовтня 2022, 16:07 comments2500
Поділіться публікацією:

Росія не може знищити енергетичні мережі України, оскільки їй не вистачає крилатих ракет для цього. РФ вже відчуває дефіцит ракет, а іранські дрони-камікадзе не можуть їх замінити. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на "Sky News", яке цитує західних офіційних осіб.

ЗМІ назвали причину, чому РФ не зможе знищити енергомережі України

Енергомережі України. Фото: з відкритих джерел

Так, на Заході вважають, що реалізації свого плану знищення української енергетичної системи Москви не вистачає високоточних ракет великої дальності. Підтвердження того, що Росія почала відчувати дефіцит ракет якраз і є масовим використанням ударних дронів-камікадзе Shahed іранського виробництва.

ЗМІ наголошує, що навіть великі закупівлі дронів не можуть дозволити Росії реалізувати задумане, оскільки дрони не можуть нести таку кількість вибухівки, яку несе в собі ракета.

Один із західних чиновників на умовах анонімності прямо заявив, що нова стратегія Путіна у війні проти України – це наголос не на полі бою, а на руйнуванні української енергомережі. Ось тільки за рахунок одних дронів це виконати нереально, тому що вони летять низько і повільно, більшість із них вдається збити навіть стрілецькою зброєю. Схоже, це розуміє російське керівництво. Тому Росія масово використовує ці летальні апарати, сподіваючись, що частина з них долетить до своєї мети, перш ніж буде збита.

Читайте також на порталі "Коментарі" — парламент Естонії підтримав резолюцію про визнання РФ державою-спонсором тероризму.

Також видання "Коментарі" повідомляло — війна в Україні : до чого готуватися на тлі ракетних атак, що почастішали, і мобілізації в РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини