Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, яка зброя дає новий імпульс для контрнаступу України
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, яка зброя дає новий імпульс для контрнаступу України

За даними WSJ, касетні боєприпаси США знищують російські окопи та артилерійські установки в районі, де українці насилу просувалися

9 серпня 2023, 08:45
Поділіться публікацією:

Перед тим, як передати Україні касетні боєприпаси американського виробництва, було багато розмов про те, чи зможуть вони вплинути на перебіг українського контрнаступу. І тепер через кілька тижнів активного застосування переданих партнерами боєприпасів стає очевидно, що в українських військ, як мінімум, з'явився новий імпульс. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

ЗМІ дізналися, яка зброя дає новий імпульс для контрнаступу України

Касетні боєприпаси. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, навіть незважаючи на те, що Україна отримала досить велику кількість західних танків та іншого озброєння, вона не може застосувати його в повному обсязі через величезну територію, буквально усіяну мінами та іншими огорожами. Крім цього, авіація росіян значно перевершує українські літаки, вона вища в класі.

WSJ, цитуючи заяви українських військових, зазначає, що хоч касетні бомби самі по собі і не змінять балансу сил на полі бою на користь України, але вони вже допомогли Україні дістатися до тих позицій росіян, які здавалися недоступними, доки ВСУ не мав касетних боєприпасів. .

При цьому один з українських військових розповів, що росіяни швидко пристосувалися і в деяких місцях їхні окопи завглибшки 2 метри, що захищає від розриву касетного боєприпасу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — де окупантам найгарячіше: ЗСУ назвали напрямок, де використовують касетні боєприпаси.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому знову заговорили про можливість Білорусі вступити у російсько-українську війну – що відбувається. Експерти в ході ексклюзивного інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини