Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, скільки української території захопила РФ цього року
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, скільки української території захопила РФ цього року

Росіяни зуміли захопити українську територію менше площі Києва або, наприклад, Нью-Йорка

28 вересня 2023, 16:54
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська з початку 2023 року змогли окупувати приблизно 500 кв. км. території України. Для порівняння, це менше площі Києва чи, наприклад, Нью-Йорка. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "The New York Times".

ЗМІ дізналися, скільки української території захопила РФ цього року

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

За даними Інституту вивчення війни, РФ цього року захопила близько 857 кв. км, проте українські бійці повернули вже 370 кв. км із них.

Наразі захопленими Росією залишаються близько 487 кв. км. території нашої країни.

Загалом російські війська контролюють близько 18% території України (більше території Швейцарії), зокрема Крим та Донбас.

З початку війни у 2014 році росіяни захопили близько 7% території та ще 10% з 24 лютого 2022 року. У 2023 році ця цифра становила лише 0,08%.

Як зазначає видання, цього року обидві сторони розпочали планування амбітних наступів, але лінія фронту практично не зрушила.

Відповідно до аналізу даних Інституту вивчення війни, серпень став місяцем із найменшими територіальними завоюваннями з початку повномасштабної війни. Хоча ЗСУ досягли невеликих успіхів на півдні, окупаційні війська змогли захопити трохи більше земель на північному сході.

Читайте також на порталі "Коментарі" — розклади, коли розпочнуться переговори України та РФ – як розуміти заяви Лаврова.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський заявив, що плануються потужні заходи щодо посилення держави за дні вересня, а також йде робота над змістовним наповненням жовтня і листопада. За словами глави держави, Україна отримає більші можливості для свого захисту. Які очікування від жовтня на всіх фронтах (військовий, у внутрішній та зовнішній політиці, економіці)? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини