Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися про нові боєприпаси, які США готуються відправити в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися про нові боєприпаси, які США готуються відправити в Україну

Касетні боєприпаси, які США накопичили, можуть допомогти заповнити прогалину в кількості снарядів

30 червня 2023, 10:47
Поділіться публікацією:

Білий дім готується оголосити рішення про те, щоб надати згоду на передачу спірних касетних боєприпасів Україні. Це пов'язано з тим, що українські війська щосили намагаються досягти значних успіхів у своєму контрнаступі, але поки що не мають стрімкого просування через щільну оборону росіян. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CNN".

ЗМІ дізналися про нові боєприпаси, які США готуються відправити в Україну

Касетні боєприпаси. Фото з відкритих джерел

"Це, безсумнівно, вплине на поле бою", — розповів у коментарі "CNN" офіційний представник США.

Чиновники зазначили, що найближчим часом очікується остаточне рішення Адміністрації Джо Байдена, і у разі його схвалення зброя може бути включена до нового пакету військової допомоги Україні вже наступного місяця.

Офіційна влада України продовжує бути на постійному зв'язку з офіційними особами США, умовляючи тих почати постачання потужніших боєприпасів. Про постачання касетних боєприпасів йдуть розмови ще з минулого року. Стверджуючи, що вони збільшать кількість боєприпасів для західних артилерійських та ракетних систем та допоможуть скоротити чисельну перевагу Росії в артилерії.

У матеріалі йдеться, що є дві ключові причини, чому США поки що відмовлялися передавати Україні касетні боєприпаси. Перша – застосування таких боєприпасів може створити проблеми для цивільних, які перебувають в окупації. Друга – союзники США, включаючи Велику Британію, Францію та Німеччину, підписали заборону на касетні боєприпаси. Але рішення може бути переглянуте, бо український контрнаступ поки що не може досягти тих результатів, на які розраховував Вашингтон та його союзники.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ наступають та вирівнюють фронт: подробиці від Міноборони.

Також видання "Коментарі" повідомляло – підтримку України може бути переглянуто: журналісти дізналися, від чого відштовхуватиметься Захід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини