Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися деталі "мирного плану" Африки щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися деталі "мирного плану" Африки щодо війни в Україні

Повідомляється, що план передбачає виведення російських військ

16 червня 2023, 11:44
Поділіться публікацією:

Африканські лідери можуть запропонувати Києву та Москві низку "заходів щодо зміцнення довіри", щоб зупинити війну. Саме для їхнього обговорення лідери Африки сьогодні і прибули до столиці України. Далі очікується візит до Санкт-Петербургу, де також будуть проведені консультації. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

ЗМІ дізналися деталі "мирного плану" Африки щодо війни в Україні

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що в рамковому документі, який ще не представлений громадськості, перелічено низку кроків, які можуть запропонувати африканські лідери. Першим пунктом йде виведення російських військ із української території. При цьому не уточнюється — виведення військ з території на момент 23 лютого 2022 року або на момент 1991 року. Другим пунктом йде – виведення тактичної ядерної зброї з Білорусі. Третім пунктом – зупинення дії ордера на арешт Путіна, виданого Міжнародним кримінальним судом. Четвертим пунктом – ослаблення санкцій щодо Росії.

Окремим пунктом переліку пропозицій лідерів Африки стоїть "безумовна угода про зерно та добрива".

"Вищезазначені заходи мають бути спрямовані на сприяння створенню середовища, сприятливого для припинення вогню, що дозволить сторонам зміцнити довіру та розглянути питання щодо розробки своїх стратегій відновлення світу", — наголошується в документі.

Зазначимо, раніше Reuters вже повідомляло про мирний план лідерів Африки. Тоді в ньому йшлося, що від Росії не вимагатимуть виведення військ із території України. Водночас Києву буде запропоновано розпочати мирні переговори вже зараз.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у низці "миротворців", які нібито бажають зупинити російсько-українську війну – поповнення. Слідом за Китаєм з його "мирним планом" і спецпредставником, який провів візити до України, РФ та ЄС, за невдалими потугами Європи та дивними ініціативами Бразилії – у справу вирішила вступити Африка. Про що говорить цей "парад" примирювачів? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини