Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися, чому Кремль до останнього не вірив, що ЗСУ розпочнуть операцію у Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, чому Кремль до останнього не вірив, що ЗСУ розпочнуть операцію у Курській області

Раптове українське вторгнення викликало питання щодо ефективності російської розвідки

17 серпня 2024, 14:38
Поділіться публікацією:

Російське командування до останнього моменту не бачило ознак українського вторгнення, що готується до Курської області, і навіть після початку вторгнення намагалося ігнорувати ці події. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

ЗМІ дізналися, чому Кремль до останнього не вірив, що ЗСУ розпочнуть операцію у Курській області

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ зазначає, навіть уранці того дня, коли Україна розпочала свій прорив, міністерство оборони РФ опублікувало відео, на якому командувач російськими військовими силами генерал Валерій Герасимов відвідує іншу зону бойових дій в Україні.

"На кадрах не вказано точний час візиту, але не видно, щоб він був стурбований або знав про події, що розгортаються в Курській області", — зазначає видання.

Як зазначають західні аналітики, раптове українське вторгнення викликало питання щодо ефективності російської розвідки, а також прикордонних укріплень та сил, які їх охороняють.

За словами французького військового експерта Йоханна Мішеля, оскільки українські війська відступають на сході України, на одній із найстратегічно важливіших ділянок лінії фронту, Москва цілком могла припустити, що Київ не піде на вторгнення на територію РФ, оскільки це серйозний ризик.

При цьому російський депутат і колишній військовий Андрій Гурулєв заявляв, що російських військових керівників було попереджено приблизно за місяць до цього про ознаки підготовки до українського наступу, але не дослухалися.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Курщині ЗСУ знову просунулися: Сирський назвав нові цифри.

Також видання "Коментарі" повідомляло – де посилюватимемо позиції: яке доручення Володимир Зеленський дав Олександру Сирському.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини