Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізнались позицію США щодо ракет великої дальності ATACMS для України
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізнались позицію США щодо ракет великої дальності ATACMS для України

Представники питань оборони та адміністрації США розповіли про ситуацію з ракетами великої дальності ATACMS для України.

23 липня 2023, 14:04
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Політика США щодо поставок ракет великої дальності не змінилась. Це відбувається попри постійний тиск з боку Конгресу США та уряду України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Washington post.

ЗМІ дізнались позицію США щодо ракет великої дальності ATACMS для України

Ракети великої дальності ATACMS. Фото з відкритих джерел

Представники з питань оборони та адміністрації США розповіли американському виданню, що за останній місяць не було жодних дискусій щодо передачі Україні ракет великої дальності ATACMS. Остання зміна позицій щодо цього питання відбулась у травні, коли президент США Джо Байден вказав, що питання відправки в Україну ракет ATACMS "все ще розглядається", тоді як раніше американський лідер категорично заперечував таку можливість.

Washington post вказує, що Сполучені Штати продовжують виготовляти ракети, однак їх відправляють в інші країни за раніше узгодженими контрактами.

"Lockheed Martin все ще виробляє 500 ATACMS щороку, але вся ця продукція призначена для продажу в інші країни", — пише Washington post з посиланням на представників адміністрації Байдена.

Однією з раніше озвучених причин, чому США не надає Україні ракети зі здатністю вражати цілі на відстані понад 450 км є побоювання у посиленні ескалації та можливість того, що війна переросте у протистояння між США та Росією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генерал США закликає надати Україні необхідну зброю, яка змусить Чорноморський флот залишити анексований Крим.

Також "Коментарі" писали про британського експерта, який пояснює, чому позиція деяких західних країн, які вважають, що не слід принижувати Росію є помилковою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

23 липня 2023, 13:21

хайби краще росія цю тупу европу и сша бомбили. труси і лжива сволота одна.


Новини