Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому позиція, що Захід не повинен принижувати Росію помилкова
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому позиція, що Захід не повинен принижувати Росію помилкова

Експерт з питань безпеки, що стосуються Росії наголошує на потребі активніше підтримувати Україну у військовому плані, адже це дасть змогу довше бути у безпеці.

19 липня 2023, 13:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Чому позиція, що Захід не повинен принижувати Росію помилкова

Керівник досліджень Центру дослідження конфліктів Кір Джайлз. Фото з відкритих джерел

У перші місяці війни більшість європейських лідерів були особливо обережні щодо постачання зброї для України. Експерт з питань безпеки та керівник досліджень Центру дослідження конфліктів Кір Джайлз пояснює, чому Захід повинен активніше постачати зброю для України, попри загрози, які озвучує Росія.

Вони намагалися домовитися з Путіним, сподіваючись досягти дипломатичної угоди, і висловили побоювання, що надто велика військова підтримка Україні може призвести до збільшення ескалації.

"Ми не повинні принижувати Росію, щоб у день припинення бойових дій ми могли побудувати вихід через дипломатичні канали", – заявляв на початку війни президент Франції Еммануель Макрон.

Побоювання полягало в тому, що приниження Путіна може призвести до загострення воєнних дій та потенційно може втягнути інші країни у війну.

Кір Джайлз заперечив цей наратив, заявивши, що Європа буде безпечнішою, якщо Росія зазнає повної поразки. За його словами не слід вірити у суперечливі ідеї, що Росія є "могутньою, неприступною великою державою, яку неможливо перемогти", тоді як насправді ця країна "надзвичайно крихка і тендітна".

Британський експерт критикує ідеї, які вказують, що поразка Росії зробить її ще більш небезпечною, ворожою та агресивнішою, ніж зараз. Кір Джайлз наголошує на тому, що Україна має завдати якомога більше шкоди російським військам, адже це зробить безпечнішою Європу.

"Чим сильніше буде знищення військового потенціалу Росії Україною, тим більше часу Росії знадобиться, перш ніж спробувати знову, і тим безпечнішою буде Європа", — говорить Кір Джайлз.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кандидат в президенти США назвав війну в Україні вторинним інтересом для Америки.

Також "Коментарі" писали про три країни, які відмовились визнати Росію відповідальною за війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини