Головна Новини Суспільство Війна з Росією Американський генерал назвав зброю, яка зробить Крим непридатним для російських сил
commentss НОВИНИ Всі новини

Американський генерал назвав зброю, яка зробить Крим непридатним для російських сил

Генерал США закликає надати Україні необхідну зброю, яка змусить Чорноморський флот залишити Крим.

23 липня 2023, 09:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес стверджує, що ракети ATACMS змусили б російський Чорноморський флот перебазуватись і вийти з акваторій Криму. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter американського генерала.

Американський генерал назвав зброю, яка зробить Крим непридатним для російських сил

Американський генерал Бен Годжес. Фото відкритих джерел

Україна намагається отримати далекобійні американські ракети ATACMS, що змогли б завдавати ударів по російським позиціям з відстані у 300 км. За словами генерала США Бена Ходжеса "було б розумно", якби Сполучені Штати надали ракети ATACMS для України, адже вони дозволять послабити російські сили.

"Українські сили працюють над тим, щоб зробити Крим непридатним для російських сил. Чорноморський флот був би змушений перебазуватись у Новоросійськ", — стверджує Бен Ходжес.

Нагадаємо, що на початку липня Міністерство оборони України випустило відеоролик у якому звернулось до туристів в анексованому Криму. Україна попередила туристів, що слід триматись якомога далі від кримських пляжів. Відповідне відео назбирало кілька мільйонів переглядів.

За кілька днів стались вибухи на Кримському мості, які зруйнували частину секцій конструкції. Місцева окупаційна влада була змушена зупинити рух транспорту через міст та радила росіянам альтернативний маршрут об’їзду через тимчасово окуповані території України. Згодом на території анексованого Криму було ще кілька інцидентів пов’язаних з вибухами на полігонах та атаками безпілотників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речниця ЗСУ Наталія Гуменюк пояснила ситуацію з вибухами на Кримському мосту. За її словами це могла бути провокація росіян.

Також "Коментарі" писали про реакцію Дмитрія Медведєва на вибухи на Кримському мосту. Російський політик закликав атакувати по цивільних об'єктах в Україні. Тоді як в МЗС РФ звинуватили в атаці одразу три країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини