Головна Новини Суспільство Війна з Росією Гуменюк пояснила ситуацію з вибухами на Кримському мосту
commentss НОВИНИ Всі новини

Гуменюк пояснила ситуацію з вибухами на Кримському мосту

За підривом Кримського мосту можуть стояти росіяни

17 липня 2023, 09:23
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Гуменюк пояснила ситуацію з вибухами на Кримському мосту

Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. Фото з відкритих джерел

Керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що підрив Кримського мосту може бути провокацією росіян. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Суспільне".

За словами Гуменюк російська влада в анексованому Криму вживала безпрецедентних заходів безпеки та охорони Кримського мосту, тому російські сили цілковито контролювати ситуацію поблизу споруди. А тепер контролюють раніше запрограмований сценарій, який полягає у провокаціях напередодні продовження чорноморської зернової угоди.

"З огляду на те, що саме сьогодні постало питання, що буде далі з "зерновою угодою", цілком імовірно припустити, що ворог може вдаватися до будь-яких провокацій", — говорить Наталія Гуменюк.

Також Гуменюк відреагувала на рішення окупантів, які рекомендували росіянам у Криму залишити півострів через тимчасово окуповані території України.

"Щоб наситити цивільним населенням ці регіони в очікуванні просування Сил оборони для того, щоб звинувачувати їх в неправильних діях в рамках війни", — заявила Гуменюк.

Нагадаємо, що близько четвертої ночі керівник окупаційної адміністрації в Криму Сергій Аксонов повідомив про вибухи на Кримському мосту та зупинку руху транспорту. За його словами сталась "надзвичайна подія" поблизу 145-ої опори. Аксьонов рекомендував росіянам вибрати альтернативні шляхи виїзду з Криму, зокрема через тимчасово окуповані території України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що останнє судно в рамках зернової угоди залишило український порт в Одесі.

Також "Коментарі" писали, що у ГУР та ЗСУ відреагували на вибухи та руйнування Кримського мосту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини