Головна Новини Суспільство Війна з Росією Журналісти розповіли, на що перетворять цвинтарі вагнерівців
commentss НОВИНИ Всі новини

Журналісти розповіли, на що перетворять цвинтарі вагнерівців

Цвинтарі вагнерівців, які загинули в Україні, реконструюють за західним взірцем

29 серпня 2023, 16:52
Поділіться публікацією:

Початкова інформація про знесення цвинтарів вагнерівців у Самарській області виявилася невірною, передає "Радіо Свобода". На ньому справді прибрали православні хрести, а могили залили бетоном, як це зняв місцевий блогер Сергій Тріфонов. Але, як виявилося, це реконструкція місця поховання, сплачена ПВК – цвинтар реконструюють на західний манер. Про це повідомляють "Коментарі".

Журналісти розповіли, на що перетворять цвинтарі вагнерівців

Так хочуть реконструювати цвинтарі вагнерівців

У Самарській області і на кладовищі біля населенного пункта Гарячий Ключ у Краснодарському краї, ще за життя ватажка ПВК "Вагнер" Пригожина, заплановано було поставити замість хрестів чорні гранітні пірамідки. Таким чином, як зазначають родичі загиблих у відкритих чатах, цвинтарі стануть схожі на поховання ветеранів на Заході, чому не всі раді. Дехто з близьких із загиблих вагнерівців хотів би залишити на могилах православний хрест, інші – поставити пам'ятник за власним проектом. Інші схвалюють цю реконструкцію, оскільки новий пам'ятник практично не потребує додаткового догляду.

Усі роботи з реконструкції місць поховання загиблих в Україні вагнерівців оплачувала приватна військова компанія "Вагнер". Чи дотримуватимуться цих зобов'язань, взятих на себе за життя Пригожиним після його смерті, невідомо.

Нагадаємо, 25 серпня, користувачів соцмереж розбурхало відео, опубліковане самарським блогером Сергієм Трифоновим (деякі ЗМІ помилково назвали його "найманцем" ПВК через футболку з вагнерівською символікою). Трифонов записав цей ролик на цвинтарі у селі Миколаївка Самарської області. "Ось тут, де були могили, все знесено. Ви що творите, хлопці? Це ж блюзнірство!" – прокоментував блогер кадри, на яких видно, що могильні пагорби справді зрівняли із землею, засипали щебенем, а хрести та вінки склали поряд.

Тим часом, Байден та союзники розробляють плани щодо довгострокової військової допомоги Україні.

Подоляк розповів, чи будуть в Україні вибори.

А в Росії пропонують поховати Євгена Пригожина в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини