Головна Новини Суспільство Війна з Росією Жадан назвав головну стратегічну помилку українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Жадан назвав головну стратегічну помилку українців

Сергій Жадан розповів про важливу помилку, яку зараз можуть робити українці щодо розвитку країни після війни.

20 листопада 2023, 09:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Письменник Сергій Жадан вважає, що українці не повинні сподіватись на повернення до свого попереднього життя після закінчення війни, а вже починати будувати нове майбутнє України. За його словами це і є головна стратегічна помилка українців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання NV.

Жадан назвав головну стратегічну помилку українців

Сергій Жадан про стратегічну помилку українців. Фото з відкритих джерел

Сергій Жадан виступив на заході NV "Формула успіху для України", де розповів, що ця формула формується та вирішується на лінії фронту. Проте вже зараз необхідно розуміти, що після війни Україна повинна мати стратегію розвитку. 

Жадан вказує на одну проблему, яку він помітив під час різноманітних обговорень про майбутнє України.

"Іноді це звучить таким чином: добре, війна завершиться, ми отримаємо перемогу… на ранок прокинемося і з новими силами, візьмемося за роботу, яку ми любимо і від якої ми були відлучені внаслідок війни", — говорить Жадан та вказує, що тут "ховається головна стратегічна помилка".

Жадан пояснює, що Україна не зможе повернутись до довоєнного життя, адже війна вплинула на всі сфери життя. Як приклад український письменник вказує на Харків, який розташований за 40 км від кордону з Росією. Навіть після перемоги за кордоном залишиться РФ, тому нова реальність стосуватиметься безпеки міста, економіки, соціальної сфери, зокрема і освіти.

"Попереднього життя не буде — буде майбутнє. А яким воно буде — великою мірою залежить від нас. І залежить від того, зокрема, що ми сьогодні придумаємо і до чого дійдемо", — підсумував Сергій Жадан.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сергій Жадан закликав більше не називати українців російськомовними. Які альтернативи.

Також "Коментарі" писали про Зеленського, який розповів про плани Путіна розпочати нову війну в інших країнах на європейському континенті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

20 листопада 2023, 10:33

Даремне сподівання. Змін не буде. В Україні ніхто не хоче змінюватись. Єдине бажання знайти тепле містечко і красти. Країна Баг немає шансів.


Новини