Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленському належить ухвалити важкі рішення: The Economist видав нову статтю про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленському належить ухвалити важкі рішення: The Economist видав нову статтю про війну в Україні

The Economist вказав на проблеми з набором до лав ЗСУ та спрогнозував важкі рішення влади

18 грудня 2023, 12:10 comments5365
Поділіться публікацією:

Одна з проблем, з якою сьогодні стикається Україна – нестача людей на фронті. Протягом усієї війни президент України Володимир Зеленський чинив опір максималістським закликам своїх військових за набором до армії. Наприклад, його вищий генералітет наполягав на зниженні віку, з якого можуть бути мобілізовані особи, які не є резервістами, що зараз становить 27 років. Інші запропонували суворіше виконувати мобілізаційні закони. Тепер наближається той час, коли українській владі доведеться ухвалювати непрості рішення. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання The Economist.

Зеленському належить ухвалити важкі рішення: The Economist видав нову статтю про війну в Україні

Володимир Зеленський. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що Зеленський відступив частково з політичних міркувань, ніби не хоче надмірно дратувати населення. Але президентом, вважають журналісти, також керують і благородніші міркування.

"Зеленський хоче вчинити правильно стосовно українців. Він не хоче бути диктатором", — сказав виданню високопоставлене джерело в уряді.

The Economist прогнозує, що попереду при владі – важкі часи та рішення.

За інформацією ЗМІ, деякі українські чиновники віддають перевагу більш консенсусному підходу. Одне з високопосадовців прогнозує медіа-кампанії, які пропагують національну жертовність і попереджають, що Росія продовжує становити екзистенційну загрозу.

"Якщо ми програємо, це буде погано для всіх нас", – каже він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: перед яким вибором опинився Захід і чи є ймовірність переговорів у 2024 році.

Також видання "Коментарі" повідомляло – відмова від мобілізації: Буданов відповів, чи може бути альтернатива.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини