Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський зробив заяву про переговори з РФ: коли вони розпочнуться
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський зробив заяву про переговори з РФ: коли вони розпочнуться

Україна сама буде вирішувати, коли розпочати переговори з РФ, заявив президент Володимир Зеленський

28 червня 2024, 14:24 comments7394
Поділіться публікацією:

На спільній прес-конференції із президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар президент Володимир Зеленський підкреслив, що Україна вирішуватиме, коли розпочати переговори з Росією.

Зеленський зробив заяву про переговори з РФ: коли вони розпочнуться

Володимир Зеленський

"Авжеж, Україна буде вирішувати. Але, якщо б усе залежало тільки від України, ніякої війни не було би. На жаль, окупант — Росія, і Путін захотів війни. І поки що, він не хоче її закінчувати", — підкреслив президент.

За його словами, Україна є жертвою війни, проте все ж обрала шлях дипломатії, щоб її завершити – розробивши формулу миру, яка була представлена на саміті в Швейцарії.

"Зараз ми працюємо над трьома детальними планами: енергетика, продовольча безпека і обміни, і ці питання, я впевнений, що ми вирішимо. Принаймні, ми підготуємо детальний план. Це буде найближчим часом. Усі інші пункти формули миру ми також розробимо і підготуємо сукупний план, який буде на столі перед усіма нашими партнерами", — повідомив Зеленський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що неможливо досягти миру без переговорів, з часом Україні та Росії все ж таки доведеться сісти за стіл переговорів, таку думку висловила президент Словенії Наташа Пірц Мусар. Вона підкреслила, що рано чи пізно ворогуючим сторонам доведеться сісти разом. На жаль, завжди необхідно вести переговори з ворогом, з агресором, якщо хочеш досягти миру. Навіть у разі цього конфлікту Росії та Україні доведеться сісти за спільний стіл. При цьому вона підкреслила, що наразі незрозуміло, коли це станеться.

Окрім того, раніше Володимир Зеленський заявив, що Україна не зацікавлена в тому, щоб війна продовжувалася роками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

28 червня 2024, 13:35

Самопроголошений Фюрер самопроголошує те, що від нього вже не буде залежати.


Новини