Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський зробив важливу заяву щодо війни: не повинна тривати довго
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський зробив важливу заяву щодо війни: не повинна тривати довго

Президент Володимир Зеленський повідомив, що в Україні гинуть багато людей, тому війна не повинна тривати протягом багатьох років, повідомляє Інтерфакс-Україна

27 червня 2024, 16:16 comments2226
Поділіться публікацією:

Під час прес-конференції із президентом Євроради Шарлем Мішелем у Брюсселі очільник України Володимир Зеленський заявив про те, що Київ та його партнери повинні розробити спільний план дій за підсумками першого Саміту миру і за українською Формулою миру протягом кількох місяців, який примусив би терористичну Росію піти на мир.

Зеленський зробив важливу заяву щодо війни: не повинна тривати довго

Володимир Зеленський

"Ми запропонували всім лідерам зібратися на першій зустрічі. Це було дуже важко — зібрати в одному місці стільки країн із різних континентів. Зараз нам потрібні наступні кроки. Наступні кроки — це працювати над планом щодо кожного кризового пункту цієї війни, яку Путін приніс до нашої країни. І ми маємо приготувати цей план протягом місяців", — відзначив Зеленський.

Окрім того, президент підкреслив, що Україна не має багато часу, адже на фронті гину багато людей, саме тому Київ не зацікавлений у тому, щоб війна тривала протягом багатьох років.

"Ми хочемо приготувати цей план якомога швидше", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в середині червня у Швейцарі відбувся Саміт миру, на якому обговорили три пункти формули миру президента Зеленського, а сам: ядерну та продовольчу безпеку, а також обмін полоненими. Відомо, що Росія разом із Китаєм робили все для того, щоб зірвати саміт та зменшити кількість країн, які мали намір в ньому взяти участь. У цьому питанні активно діяв Китай, який використовував свої зв’язки.

Україна ж зацікавлена у проосуванні своєї формули миру, яка передбачає відновлення територіальної цілісності держави. Втім, нещодавно знову почали обговорювати мирний план Дональда Трампа, який передбачає заморожування війни по лінії зіткнення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини