Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Словенії у Києві: Україні та Росії доведеться розпочинати переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Словенії у Києві: Україні та Росії доведеться розпочинати переговори

Мирна конференція у Швейцарії була першим маленьким кроком у напрямку переговорів, зазначила Наташа Пірц Мусар

28 червня 2024, 13:52
Поділіться публікацією:

Неможливо досягти миру без переговорів, з часом Україні та Росії все ж таки доведеться сісти за стіл переговорів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку висловила президент Словенії Наташа Пірц Мусар, перебуваючи в Києві, пише RTV SLO.

Президент Словенії у Києві: Україні та Росії доведеться розпочинати переговори

Переговори. Фото: з відкритих джерел

"Рано чи пізно ворогуючим сторонам доведеться сісти разом. На жаль, завжди необхідно вести переговори з ворогом, з агресором, якщо хочеш досягти миру. Навіть у разі цього конфлікту Росії та Україні доведеться сісти за спільний стіл", — сказала президент Словенії.

При цьому словенський лідер уточнила, що "важко передбачити, коли це станеться".

За її словами, мирна конференція у Швейцарії була першим маленьким кроком у цьому напрямку, але всі лідери, які були присутні на цій конференції, погодилися, що наступна мирна конференція більше не повинна проходити без Росії.

Наташа Пірц Мусар висловила сподівання, що російська сторона прийме запрошення зробити це якнайшвидше, і тоді картина ставатиме ясніше з кожним днем. Поки що таких переговорів між конфліктуючими сторонами не буде, цього не відбудеться.

Вона також додала, що світова громадськість знає, якими є пропозиції України і що містить формула світу президента України Володимира Зеленського, але "ми дуже мало знаємо про те, наскільки Росія готова розпочати переговори".

"Якщо кожен залишиться на своєму боці і не вестиме переговори, ми не досягнемо миру", — резюмувала президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" — буде план завершення війни протягом місяців: Зеленський зробив заяву, що обнадійює.

Також видання "Коментарі" повідомляло – кількість підписантів підсумкового комюніке саміту миру зростає: скільки країн приєдналося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини