Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський заявив про початок навчання українських пілотів на F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський заявив про початок навчання українських пілотів на F-16

Президент зробив заяву на зустрічі з дипкорпусом України, яка пройшла на Закарпатті

2 серпня 2023, 22:12
Поділіться публікацією:

Цього місяця розпочнеться навчання українських пілотів на F-16, заявив Володимир Зеленський на зустрічі з вітчизняними дипломатами. Посли мають забезпечити можливість отримання Україною самих літаків, вважає глава держави. Про це повідомляють "Коментарі".

Зеленський заявив про початок навчання українських пілотів на F-16

F-16

"Наші потужності поки що менші, ніж нам потрібно, ніж потрібно воїнам, щоб очевидно переважати над російськими окупантами, — заявив президент України. — Активність нашої дипломатії має забезпечити зміни фронтової рівноваги на перевагу України. І це можливо. F-16. У цьому місяці розпочнуться тренування наших українських пілотів. Зараз варто працювати на 100% з країнами, які мають ці літаки і які зможуть після навчання нам їх передати... Якнайшвидше, має відбутися постачання та бойове застосування F-16 нашими пілотами".

Ще одним завданням для МЗС Володимир Зеленський назвав постачання далекобійної зброї, а саме — ракет "Атакамс". За його словами, дипломати мають наблизити той день, коли ЗСУ зможуть застосовувати далекобійні "Атакамс" нарівні з "Джавелінами" або "Хаймарсами", за допомогою яких вже знищують ворога.

Нагадаємо, що західні союзники України сформували авіаційну коаліцію, до якої увійшли 11 країн. Вони домовилися розпочати підготовку українських пілотів для винищувачів F-16. При цьому навчатимуть не лише українських пілотів, а й технічний персонал. До коаліції приєдналися Данія, Нідерланди, Бельгія, Канада, Люксембург, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Швеція та Великобританія. США, на отримання від яких F-16 розраховує Україна, поки вважає їх передачу передчасною.

Тим часом, міністр розповів, чому навчатимуть у школі на уроках "Захист України".

Окупанти визнали одну перевагу ЗСУ під час контрнаступу.

А Пугачова на виступі Сердючки в Юрмалі "відривалася" під трек "Russia goodbye".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини