Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський заявив про "несправедливість" мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський заявив про "несправедливість" мобілізації

Президент Володимир Зеленський наполягає на справедливій мобілізації в Україні.

21 січня 2024, 12:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Зеленський заявив про "несправедливість" мобілізації

Президент України Володимир Зеленський про мобілізацію. Фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський заявив, що мобілізація необхідна, адже потрібно змінювати солдатів, які перебувають на фронті з перших днів повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на уривок інтерв’ю Зеленського для британського каналу 4 News, який був опублікований на сторінках соцмереж президента.

Володимир Зеленський вважає несправедливим, що інші громадяни не можуть замінити українських солдатів на фронті під час війни проти Росії. За словами президента мобілізація має бути справедливим процесом.

"Про мобілізацію — це насамперед питання справедливості. Справедливо замінити, комусь справедливо відпочити. Несправедливо обходити, коли хтось за тебе гине, і справедливо, що людина має знати, куди вона йде, на скільки, наскільки її підготують", — сказав президент.

Зеленський наголосив, що мобілізація в Україні це інструмент армії, який допомагає підготувати військовозобов’язаних до війни, а також замінити тих солдатів, які тривалий час знаходяться на фронті. Також президент додав, що на фронт необхідно відправляти лише підготовлених людей.

Загалом президент сказав, що підтримує законопроєкт про мобілізацію, однак пояснив, що проти мобілізації 500 тисяч людей і не бачить потреби у такій кількості. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що уповноваженим ВР з прав людини Дмитро Лубінець, пояснив, які конституційні норми порушують працівники ТЦК під час мобілізації в Україні.

Також "Коментарі" писали, що росіяни почали широку наступальну операцію та захопили село на Харківщині. На цю інформацію відреагували у ЗСУ та пояснили, що ситуація не становить загрози для інших підрозділів, а вивід українських бійців було прийнято, щоб зберегти їх життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Лил

21 січня 2024, 12:52

Гражданские люди воюют только добровольцами


Новини