Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни почали широку наступальну операцію: захопили село на Харківщині – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни почали широку наступальну операцію: захопили село на Харківщині – ISW

За 20 км від Сватове росіяни захопили село Крохмальне, а також мають незначні просування по лінії фронту.

21 січня 2024, 08:50 comments1234
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росіяни почали широку наступальну операцію: захопили село на Харківщині – ISW

Росія захопила село Крохмальне. Фото з відкритих джерел

Інститут вивчення війни (ISW) проаналізував геолокаційні зображення та сповістив про захоплення російськими силами українського села Крохмальне на Харківщині, яке знаходиться за 20 км від Сватове. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт ISW.

Згідно зі звітами ISW росіяни змогли просунутись на лінії фронту Куп’янськ-Сватове-Кремінна 20 січня. Крім того, російські окупанти захопили село Крохмальне. Дещо раніше російські військові блогери повідомляли, що українські сили вийшли з цього населеного пункту.

"Геолокаційні зображення, опубліковані 20 січня, вказують на те, що російські війська захопили Крохмальне, 20 км на північний захід від Сватове", — пишуть у звіті Інститути вивчення війни.

Інші геолокаційні дані вказують, що росіяни просунулись на схід від Іванівки, селище розташоване за 20 км від Куп’янська, а також поблизу Золотарівки – 17 км від Кремінної.

Росіяни почали широку наступальну операцію: захопили село на Харківщині – ISW - фото 2

Речник однієї з українських бригад, яка зосереджена на Лиманському напрямку вказував, що російські сили ведуть штурм у цьому напрямку ха допомогою піхоти, яку підтримує бронетехніка. За його словами росіяни використовують велику кількість танків, БМП та іншої важкої техніки.

В ISW зазначили, що не помітили великих колон російської техніки на цих напрямках, однак такі індикатори свідчать, що росіяни можливо почали проводити широку наступальну операцію в цьому районі.

"Помітні досягнення росіян уздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна також, ймовірно, будуть індикаторами більших наступальних зусиль Росії в цьому районі, враховуючи позиційні бої на цій ділянці фронту минулого року", — йдеться у звіті ISW.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сирський назвав цілі України у війні проти Росії.

Також "Коментарі" писали, чи можуть пілоти F-16 з інших країн воювати на боці України



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини