Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський виступив на Мюнхенській конференції. Ключове зі звернення
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський виступив на Мюнхенській конференції. Ключове зі звернення

Президент України Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції закликав більше підтримувати Україну та швидше відправляти військову техніку для боротьби з Росією

17 лютого 2023, 15:46
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України через зв’язок виступив на Мюнхенській конференції з безпеки та наголосив на потребі надати Україні більше зброї, а також не сумніватись у перемозі над Росією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "РБК-Україна".

Зеленський виступив на Мюнхенській конференції. Ключове зі звернення

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Під час виступу Володимир Зеленський порівняв війну України проти російської агресії з сутичкою Давида і Голіафа, додаючи, що Київ поки "не має пращі Давида від Ізраїлю". Ймовірно такими словами президент України натякнув на нещодавній візит до Києва міністра закордонних справ Ізраїлю Елі Коена.

"Голіаф уже почав втрачати позиції і однозначно впаде вже цього року", — говорить Зеленський.

Президент України наголосив на необхідності підвищити швидкість поставки військової техніки від союзників згадуючи тривожну ситуацію в Молдові та співпрацю РФ з Іраном.

"Поки ми ведемо переговори, як посилити свою оборону сучасними танками, Кремль думає, як задушити Молдову. Коли ми переконуємо, що Україні потрібна авіація — Росія вже переконала іранський режим. І результат цьому — не лише іранські дрони у нашому небі, а й щось, чим Кремль за це заплатив", — каже Зеленський.

Зеленський підтвердив, що Україна буде намагатись стати членом Європейського Союзу та НАТО.

"Альтернативи Україні в ЄС немає. Альтернативи Україні в НАТО немає. Альтернативи нашій єдності немає", – сказав президент України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи можуть бути ухвалені важливі рішення для України на Мюнхенській конференції з безпеки. Адже Путін 16 років тому на цій же конференції оголосив про те, що Росія не збирається миритись зі світовим порядком.

Також "Коментарі" писали про очільника Міністерства закордонних справ України Дмитра Кулебу, який повідомив про зброю, яка найнеобхідніша наразі для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини