Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський розповів нові деталі Курської операції
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів нові деталі Курської операції

Зеленський пояснив причини успіху українського наступу у Курській області.

4 вересня 2024, 08:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент України Володимир Зеленський заявив, що однією з причин успіху Курської операції стало мале коло обізнаних людей з українськими планами щодо наступу на територію Росії. Також Зеленський розповів, чи повідомляв про військову операцію партнерів України.

Зеленський розповів нові деталі Курської операції

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський дав інтерв’ю NBC News у якому заявив, що адміністрація Байдена та інші українські партнери не знали про плани України щодо наступу на Курську область.   

"Ми нікого не повідомляли. І справа не у недовірі", – сказав Зеленський.

Президент пояснив, що однією з причин провалу тогорічного контрнаступу України стала його розрекламованість, яка дала росіянам шанс підготуватись, тому цього разу українські військові планували все таємно. За словами Зеленського, про бої в Курській області не знали навіть українські спецслужби.

"Я максимально звузив коло людей, які знали про цю операцію", – сказав Зеленський та додав, що "це була одна з причин успіху".

Зеленський розповів, що однією з причин наступу на Курську область стала спроба відтягнути російські війська з інших ділянок фронту. За словами президента, через Курську операцію Росія перекинула 60 тис. військових, однак це не зупинило наступ російської армії на Покровськ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗМІ назвали важливе рішення, яке можуть ухвалити США щодо війни в Україні. Це буде останній шанс Володимира Зеленського переконати президента США Джо Байдена.

Також "Коментарі" писали про підраховані втрати України та Росії у боях в Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини