Головна Новини Суспільство Війна з Росією Це буде останній шанс Зеленського: ЗМІ назвали важливе рішення, яке можуть ухвалити США
commentss НОВИНИ Всі новини

Це буде останній шанс Зеленського: ЗМІ назвали важливе рішення, яке можуть ухвалити США

Володимиром Зеленським спробує переконати Джо Байдена змінити свій підхід щодо використання Україною далекобійної зброї.

3 вересня 2024, 10:52 comments5812
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Українська делегація на чолі з президентом Володимиром Зеленським візьме участь на полях щорічної Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку в середині вересня. Як вказує The Economist, це буде "останній шанс" Зеленського переконати Байдена змінити свій підхід щодо далекобійної зброї в Україні.

Це буде останній шанс Зеленського: ЗМІ назвали важливе рішення, яке можуть ухвалити США

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

В Україні усе більше зростає розчарування через обмеження, які були встановлені адміністрацією Байдена на використання американської далекобійної зброї для ударів по території РФ. Особливо відчутно це стало після масованих атак Росії у кінці серпня, коли Зеленський закликав зняти обмеження західних партнерів на далекобійну зброю.

Як вказує The Economist, попри те, що США дозволили обмежене використання зброї для ударів по РФ, однак Вашингтон не лише забороняє Україні здійснювати удари вглиб Росії ракетами ATACMS, але й проти застосування для таких атак британських Storm Shadow. Основною причиною відмови адміністрація Байдена називає небезпеку ескалації та те, що удари вглиб РФ не вплинуть на війну в Україні.

Колишній командувач американськими силами в Європі Бен Ходжес вважає заяви США "постійним виправданням, яке вводить в оману та є неточним". Інститут вивчення війни оцінив, що близько 250 військових "об’єктів" знаходяться в зоні дії ATACMS. 17 — це аеродромами, з яких могли вилітати російські літаки для ударів по Україні літаки. Інші об’єкти – це великі військові бази, станції зв’язку, логістичні центри, склади палива та склади боєприпасів.

The Economist вважає, що на полях щорічної Генеральної асамблеї ООН у Зеленського буде останній шанс переконати Байдена прийняти новий підхід щодо далекобійної зброї до того, як він залишить посаду президента США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна передала США список цілей для ударів по Росії.

Також "Коментарі" писали, що США готує позитивне рішення для України, яке може наблизити перемогу у війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини