Головна Новини Суспільство Війна з Росією США готує позитивне рішення для України: це може наблизити перемогу у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

США готує позитивне рішення для України: це може наблизити перемогу у війні

Україна може отримати дозвіл від США використовувати далекобійну зброю для ударів по Росії без обмежень, вважає політолог Андрій Піонтковський.

1 вересня 2024, 13:45 comments1268
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Політолог Андрій Піонтковський вважає, що США найближчим часом ухвалять рішення щодо зняття усіх обмежень на застосування американської зброї для ударів по території Росії. За його словами, це одна з червоних ліній, яку Україна руйнує, щоб реалізувати свій план перемоги у війні.

США готує позитивне рішення для України: це може наблизити перемогу у війні

США може зняти обмеження на далекобійну зброю. Фото з відкритих джерел

Андрій Піонтковський в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів, що Україна зруйнувала чергову червону лінію наступом на Курську область, адже Росія досі не змогла відповісти на вторгнення на її території.

"Згадайте реакцію в перші дні, коли вони витягли десь з підвалу Герасимова і той пообіцяв Путіну, що ще до вечора вони відновлять державний кордон. Вже пройшло три тижні. В нього немає жодних інструментів так званого покарання України", — заявив Піонтковський.

Політолог переконаний, що єдиним чим може погрожувати Росія – це масовані обстріли України. Однак Кремль не зможе довго атакувати, адже в російські армії закінчується арсенал ракет, натомість Україна продовжує отримувати від країн Заходу системи ППО, авіацію та боєприпаси.

Андрій Піонтковський зазначив, що після початку боїв у Курській області риторика Володимира Зеленського змінилась і тепер президент пропонує "замість плану миру — план перемоги", з яким їде до Вашингтону. За словами політолога, план перемоги України наразі складається у стиранні "червоних ліній".

"План перемоги дуже простий — зняти всього лиш два обмеження, останні, які залишились. Це удари по російській території на будь-яку відстань. За моїми відчуттями тут у Вашингтоні, це питання буде вирішене протягом кількох днів", — сказав Піонтковський.

Експерт вказує, що друге питання було оголошено Зеленським та американськими сенаторами. Воно стосується набору західних пілотів для F-16 та інших винищувачів. За словами Піонтковського, "ці дві червоні лінії будуть відкинуті й у цьому відповідно й полягає план перемоги України".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна передала США список цілей для ударів по Росії. Таким чином Київ хоче переконати Вашингтон зняти обмеження на далекобійну зброю.

Також "Коментарі" писали про Зеленського, який звернувся до чотирьох країн щодо далекобійної зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини