Головна Новини Суспільство Війна з Росією Підраховано втрати України та Росії у боях в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Підраховано втрати України та Росії у боях в Курській області

OSINT-аналітики підрахували втрати військової техніки за 21 день військової операції України у Курській області.

28 серпня 2024, 09:40 comments6506
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Канадський аналітик розвідки на основі відкритих джерел Naalsio підрахував українські та російській втрати у військовій техніці у боях у Курській області. За його даними, загальний рахунок 59 проти 87 на користь Росії.

Підраховано втрати України та Росії у боях в Курській області

Стали відомі втрати військової техніки в Курській області. Фото з відкритих джерел

Згідно з підрахунками Naalsio, станом на 27 серпня Україна загалом втратила 87 одиниць військової техніки у Курській операції. Найбільша кількість втрат спостерігається серед бронемашин – 65 одиниць та танків – 9 одиниць. 

Загалом під час боїв у Курській області було знищено 57 одиниць української військової техніки. 8 одиниць пошкоджено, 12 — покинуто, а 10 було захоплено ворогом.

Росія втратила у боях в Курській області 59 одиниць військової техніки. Найбільші втрати у Росії спостерігаються серед транспортних засобів – 24 одиниці. Також росіяни втратили 14 танків  та 7 бронетранспортерів.

У Курській області було знищено 40 одиниць російської військової техніки. Крім того, українські сили змогли захопити 13 одиниць військової техніки армії РФ, а ще 6 вважається пошкодженими. Також українські війська у боях у Курській області знищили два російських гелікоптери.

Загальний рахунок втрат у техніці під час українського наступу у Курській області Росії становить 59 проти 87 на користь ЗС РФ.

Зазначимо, що це дані з відкритих джерел і втрати техніки з обох сторін можуть бути більшими.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський назвав точну кількість полонених росіян, яких вдалось захопити в Курській області.

Також "Коментарі" писали про втрати Росії та України на Авдіївсько-Покровському напрямку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини