Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стали відомі втрати Росії та України на Авдіївсько-Покровському напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі втрати Росії та України на Авдіївсько-Покровському напрямку

Україна дев'ять місяців протистоїть Росії на Авдіївсько-Покровському напрямку, де росіяни зазнають великих втрат на війні.

18 серпня 2024, 19:35 comments1202
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Росія втратила понад 1600 одиниць військової техніки за 9 місяців наступу на Авдіївсько-Покровському напрямку. Втрати України на цьому ж напрямку у п'ять разів менші за російські.

Стали відомі втрати Росії та України на Авдіївсько-Покровському напрямку

Знищений російський танк. Фото з відкритих джерел

Осінт-аналітик Naalsio оновив свій свої дані щодо втрат України та Росії на Авдіївському напрямку, де росіяни поступово тиснуть та рухаються у напрямку Покровська. Згідно з даними Naalsio армія РФ зазнає в кілька разів більші втрати під час свого наступу.

Починаючи з 9 жовтня 2023 року по 18 серпня, Росія втратила на Авдіївсько-Покровському напрямку 1617 одиниць військової техніки. Натомість втрати України у п'ять разів менші – 319 одиниць військової техніки.

Найбільше російська армія зазнала втрат серед бойових броньованих машин та танків – 928 та 496 одиниць відповідно. Також українські сили знищили 70 одиниць автотехніки, 68 артилерійських установок, 27 одиниць спецтехніки, 12 протиповітряних систем, 9 дронів та по одному літаку та гелікоптеру.

Втрати України: 167 ББМ, 78 танків, 31 артилерійська установка, 18 одиниць автотехніки, 11 дронів, 7 одиниць спецтехніки, 3 системи ППО та один літак.

Стали відомі втрати Росії та України на Авдіївсько-Покровському напрямку - фото 2

Втрати Росії та України на Авдіївському напрямку

Таким чином, загальні втрати сторін у техніці на Авдіївському напрямку за місяців складають 1617:319 на користь ЗСУ. Зазначимо, що це втрати, які зібрані з відкритих джерел, тому кількість знищенної техніки ще більша.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про три рекорди Росії за втратами, які встановили українські сили у липні. Українські військові знищили велику кількість артилерійських установок, безпілотників та автотехніки РФ.

Також "Коментарі" писали про два рекорди за втратами Росії у військовій техніці на війні України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини