Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна встановила два рекорди за втратами Росії на війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна встановила два рекорди за втратами Росії на війні

Росія продовжує зазнавати рекордних втрат на війні в Україні за кількістю техніки.

30 липня 2024, 09:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Сили оборони України продовжують завдавати значних втрат російській армії. У період з 15-21 липня було зафіксовано одразу два рекорди по втратах російської військової техніки. Росіяни впродовж тижня зазнали найбільших втрат серед артилерійських систем та безпілотних літальних апаратів.

Україна встановила два рекорди за втратами Росії на війні

Україна встановила рекорд по втратах Росії за кількістю артсистем та БПЛА. Фото з відкритих джерел

Ресурс Russian-casualties, який збирає статистику про російські втрати на війні оприлюднив дані про знищення ворожої техніки. Виявилось, що у період з 15 по 21 липня Сили оборони України завдали рекордних втрат росіянам за двома параметрами.

У цей проміжок українські військові знищили 373 артилерійські системи РФ. Загальні втрати Росії за цим показником становлять – 16 тис. одиниць артсистем.

Україна встановила два рекорди за втратами Росії на війні - фото 2

Крім автомобільної техніки впродовж тижня українські сили також знищили рекордну кількість російських безпілотників — 327 одиниць. Загалом від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила понад 12,8 тис. безпілотників.

Україна встановила два рекорди за втратами Росії на війні - фото 3

Нагадаємо, що за даними Генерального штабу Росія станом на 30 липня втратила понад 577 тис. особового складу. До цієї статистики зараховуються вбиті та поранені російські військові. За показником танків, втрати Росії становлять 8,3 тис. одиниць. За бойовими броньованими машинами – понад 16 тис. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за різними оцінками підрахунків втрат Росії на війні в Україні, росіяни не зазнавали подібних показників останні 80 років.

Також "Коментарі" писали про Володимира Зеленського, який розповів про українські втрати на війні. За словами президента, вони рухаються не в позитивну сторону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини