Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський пропонує скликати Раду Україна – НАТО через дії Росії в Чорному морі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський пропонує скликати Раду Україна – НАТО через дії Росії в Чорному морі

Росія вийшла із зернової угоди, заблокувала прохід суден до українських портів та знищує портову інфраструктуру країни

22 липня 2023, 23:58
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський звернувся до генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа з пропозицією невідкладно скликати раду Україна – НАТО через агресивні дії РФ у Чорному морі. Про це Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні 22 липня за підсумками телефонної розмови з очільником Північноатлантичного альянсу. Про це повідомляють "Коментарі".

Зеленський пропонує скликати Раду Україна – НАТО через дії Росії в Чорному морі

Зеленський та Столтенберг у Вільнюсі

"Обговорили з паном Столтенберґом наші кроки щодо розблокування і забезпечення сталої роботи зернового коридору. У нашій співпраці ми перейшли на новий, вищий рівень – рівень Ради Україна – НАТО. І цей механізм може спрацювати. Я звернувся до Єнса з пропозицією невідкладно скликати таку раду для відповідних кризових консультацій. Днями зустріч відбудеться. Безпекову кризу в Чорному морі ми можемо подолати", – вважає Зеленський.

Міністерство оборони Росії після її виходу з Чорноморської зернової угоди заявило, що від 20 липня кораблі, які йдуть до українських портів, "будуть розглядатися як потенційні перевізники вантажів воєнного призначення", а країни їхніх прапорів "будуть вважатися втягнутими в конфлікт на боці київського режиму".

У відповідь Міністерство оборони України пообіцяло так само вважати потенційними воєнними цілями кораблі, які йдуть до російських або окупованих українських портів.

Нагадаємо, що рада Україна-НАТО була створена за підсумками Вільнюського саміту НАТО.

Тим часом, скандальному одеському воєнкому повідомили про підозру.

Другу Путіна принесли під будинок труну.

А лікарі пояснюють, чому фіолетові продукти потрібно їсти щодня. Овочі і фрукти фіолетового кольору здатні знизити ризик інфаркту на 32%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини