Головна Новини Суспільство Скандали Другу Путіна принесли під будинок труну
commentss НОВИНИ Всі новини

Другу Путіна принесли під будинок труну

Віктор Орбан відомий як союзник Росії в ЄС та НАТО, він та його кабінет неодноразово закликали шукати "компроміс" з Путіним у війні в Україні

22 липня 2023, 22:58
Поділіться публікацією:

До будинку угорського "друга Путіна" — прем'єра Віктора Орбана — принесли дитячу труну. Про це повідомляють "Коментарі".

Другу Путіна принесли під будинок труну

До будинку Віктора Орбана принесли домовину

У суботу, 22 липня, біля приватного будинку угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана у місті Фелчут з'явилася дитяча труна з написом "Майбутнє угорської молоді".

Таким чином місцевий активіст висловив свій протест проти тісних відносин уряду Угорщини з російським диктатором Путіним.

Нагадаємо, що Віктор Орбан виступає проти санкцій, введених США та ЄС проти Росії навесні 2014 року. Він негативно сприйняв закриття проекту "Південний потік". Водночас неодноразово заявляв, що не підтримує анексію Криму. Постійно продовжує санкції, введені проти Росії навесні 2014 року ЄС та США через анексію Криму та звинувачення Росії у війні на сході України. 15 грудня 2018 року на асамблеї ЄС на тлі керченського інциденту та п'ятої річниці Майдану усі 28 країн ЄС на рівні глав держав та урядів, включаючи Орбана, заявили про солідарність з Україною та назвали дії Росії неприпустимими. Наприкінці січня 2019 року у відповідь на вимогу США зайняти жорсткішу позицію щодо Росії та Китаю Віктор Орбан виступив проти тиску, відповівши, що Угорщина прагне займати більш нейтральну позицію, що країні вигідно вести бізнес з Росією.

23 липня 2022 року, виступаючи в Румунії, Віктор Орбан заявив, що Євросоюзу потрібна нова стратегія щодо війни в Україні, оскільки санкції проти Москви не спрацювали, але при цьому уряди в Європі руйнуються "як кісточки доміно", а ціни на енергоносії різко зросли.

Вже в травні 2023 року Орбан заявив, що Україна не здатна виграти агресивну війну, яку проти неї розв'язала Росія. Тому, на його думку, потрібне негайне припинення вогню. За даними ЗМІ, на закритій зустрічі із представниками бізнесу він назвав Україну "нічийною землею".

Тим часом, у США випробували "невразливу" зброю, здатну відіграти ключову роль в Україні.

У ЗСУ відреагували на удари по Криму.

А скандальному одеському військовому повідомили про підозру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини